Gündem Eski pasaportlara sınırlama

Eski pasaportlara sınırlama

Paylaş
Eski pasaportlara sınırlama

Emniyet Genel Müdürlüğü ve yurt dışındaki büyükelçilikler ile konsoloslukların Ocak ve Şubat 2011'den itibaren eski tip pasaportların süre uzatımını yapmayacakları bildirildi

Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıldan itibaren verilmeye başlanan biyometrik pasaport uygulamasının ardından, eski tip umuma mahsus pasaport ile hususi pasaportların süre uzatımına ilişkin sınırlama getirildiği kaydedildi.

Yeni uygulamaya göre eski pasaportların süresi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 1 Şubat 2011’den itibaren uzatılmayacak. Yurt dışında bulunan büyükelçilikler ve konsolosluklar ise 1 Ocak 2011’den itibaren eski tip pasaportların süre uzatımını durduracak.

Emniyet yetkilileri, süresi bulunan eski pasaportların 24 Ocak 2015 tarihine kadar geçerli olduğunu ancak Şengen vizesi uygulayan ülkelerin biyometrik pasaport dışındaki eski tip pasaportları kabul etmediklerini belirtti.

Yetkililer, süre uzatmama uygulamasının Şengen ülkelerinin bu tutumu nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için getirildiğini kaydetti.