Magazin Eski rapçi Türkiye'de canlı bomba olacaktı

Eski rapçi Türkiye'de canlı bomba olacaktı

Paylaş
Eski rapçi Türkiye'de canlı bomba olacaktı

Almanya'da 'Deso Dogg' adı ile tanınan eski Rap sanatçısı Mamadou Gerhard Cuspert'in Türkiye'de intihar saldırısına katılacağı öne sürüldü

Süddeutsche Zeitung gazetesi, ardından Pro 7 televizyonunda yer alan iddiaya göre 2010 yılında İslam dinini seçerek kendisine ‘El-Almani Ebu Talha’ adını veren eski rap sanatçısı Denis Mamadou Gerhard Cuspert Türkiye’deki Alman temsilciliklerine bombalı saldırı düzenleyecekti.

Haberin Devamı

SURİYE'DE SAVAŞIYOR

Haberlerde 2012 yılında El Kaide’ye bağlı İslamcı bir kurum olan Global Islamic Media Front’a katılan Cuspert'in, geçen temmuz ayından bu yana da Suriye lideri Beşar Esad karşıtlarıyla savaşmak için Suriye’de bulunduğu ifade edildi.

'TÜRKİYE'NİN HABERİ VARDI'

İki medya organının haberlerinde yer alan bir diğer iddia da Alman Dışişleri Bakanlığı’nın, Cuspert’in bomba yüklü araçla Almanya’nın Türkiye’deki temsilciliklerine saldırı girişiminde bulunabileceğini Türkiye'ye bildirdiği şeklinde. Bu uyarı üzerine Türkiye’deki Alman diplomatik temsilcilerin çevresindeki önlemlerin arttırıldığı, polise detaylı bilgi verildiği ifade edildi.

EVDE İNTİHAR YELEĞİ

Almanya’da dünyaya gelen ve 1995 yılında ‘Deso Dogg’ olarak tanınan rapçi, ilk çıkışından yedi yıl sonra ününe kavuştu ancak 2005’te müziği bıraktı.

Almanya’da çeşitli küçük suçlara katılan, rap sanatçısının psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Bonn kentinde geçen yıl katıldığı bir eylemde birkaç polisi bıçaklayıp yaraladığı ifade edilen Cuspert’in evine yapılan bir baskın sırasında intihar saldırılarında kullanılmak için hazırlanmış bir yelek bulunduğunu öne sürüldü.

Haberin Devamı

DHA