Sabanur Kıraç Eski sevgili ile birlikte olmanın 8 faydası
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgili ile birlikte olmanın 8 faydası

Haberin Devamı

Normal bir günde sorsanız yapılabilecek en büyük hatalardan biri “Eski sevgiliyse seks” diyebilirdim. Ancak son günlerde okuduğum bazı yazılar eski sevgiliyle yatağa girmenin her zaman kötü bir fikir olmadığını söylüyor. Eğer ilişkinizin bittiğine eminseniz, tek gecelik bir heyecanın ikinizin de duygusal hayatını alt üst etmeyeceğini düşünüyorsanız geceyi barda tanıştığınız bir yabancıyla geçirmektense eski sevgilinizin kollarında bitirmenin daha mantıklı olduğunu gösteren nedenler var.

Size bu nedenlerden bazılarını derledim. Ama bunların işe yarayabilmesi için iki tarafın da olaya sadece seks gözüyle bakabilmesi gerekmekte. Eğer amacını seks değil de eski sevgilinizi tekrar tavlamaksa lütfen bu yazıyı okumayın ve kesinlikle onunla yatmayın. Ya da sevişmenizin ona ümit vereceğini tekrar peşinize düşeceğini düşünüyorsanız da aynı şekilde ondan uzak durun. Şayet ikiniz de hayatlarınıza devam edebilecekseniz ve amacınız sadece güzel vakit geçirmek ve biraz da tatmin olmak ise işte size eski sevgiliyle yatmanın sağlayacağı faydalar...

1- Daha önce yaptınız

Yabancı biriyle yaşayacağınız ilk gecenin stresi eski sevgiliyle yoktur. Daha önce onlarca kez yaptığınız bir şeyi yapmak üzeresiniz. Gereksiz gerginliklere yer yok. Seks, sadece seks. Kendinizi kanıtlamak zorunda değilsiniz, vücudunuzla ilgili güvensizlik duymanıza gerek yok. Çünkü o sizi zaten tanıyor. Tıpkı bisiklete binmek gibi. Nasıl yapacağınızı unutmayacağınız bir tecrübe...

2- Ne olacağını/nasıl olacağını biliyorsunuz

Büyük beklentiler veya hayal kırıklıkları yok. Karşınızdaki kişinin kapasitesini, neler yapıp yapmayacağını, hangi konuda iyi olduğunu, nelere izin verdiğini biliyorsunuz. Birbirinizin vücudunu iyi tanıyorsunuz. Zevklerinizi biliyorsunuz. Sevmediğiniz şeylerle zaman kaybetmeye gerek yok doğrudan birbirinizin sevdiği şeyleri yapmaya başlayabilirsiniz.

3- Utanılacak bir şey yok

Sevişmenin sonunda suçluluk duymanıza ya da utanmanıza gerek yok. Muhtemelen nereden taksiye binileceğini ya da evinize ne kısa yoldan nasıl gidileceğini biliyorsunuz. Kalkın giyinin ve gününüze devam edin. Ya da olay kendi evinizde gerçekleştiyse eski sevgiliye bir buse kondurun ve işleriniz olduğunu ona anlatın. Birlikte gülün ve hayatlarınıza devam edin.

4- Yeni birini bulmaktan daha kolay

Derdiniz sadece seks ise sokağa çıkıp tek gecelik bir ilişki bulmaktan daha kolay ve güvenli bir şey varsa o da eski sevgilinin kapısını çalmaktır. Bir yanda hiç tanımadığınız birine dert anlatmak, onu tavlamak, ona güvenmek ve sonucunda tatmin olup olmayacağınız bilmemek var. Öte yandaysa bildiğiniz tanıdığınız ve açık konuşabileceğiniz biri...

5- Heyecan verici

Eski sevgiliyle seks aradan ne kadar uzun zaman geçerse o kadar heyecan verici olur. Kendini kanıtlamak gibi ekstra yükler olmadan sevişmek... Sadece zevk almaya odaklanmak. Sonrasında arayacak mı diye düşünmemek... Alışık olmadığınız bir rahatlık ve heyecan...

6- Herkesin başına geliyor

Ahlak polisi kesilenlere kulak asmayın. Eski sevgiliyle aynı yatağa giren ne ilk ne de son kişi olacaksınız. Herkesin başına gelen ya da gelebilen bir durum bu. Anı yaşayın ve yaşadığınızdan da pişmanlık duymayın.

7- Birbirinizi mutlu edecek şeyleri biliyorsunuz

Daha önce yaptınız. Hem zevk aldınız hem zevk verdiniz. Yani birbirinizin hassas noktalarını da nelerden hoşlandığını da iyi biliyorsunuz. Lojistik tamam! Sürpriz yok. Yeni bir hareket veya pozisyon sadece tatlı bir heyecan olabilir.

8- Güvenli

Tek gecelik bir ilişkiden daha güvenli olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Karşınızdakinin bir sapık, katil ya da hasta olmadığını biliyorsunuz. Yine de korunma konusunda hiçbir zaman tedbiri elden bırakmamalısınız. Ayrılık konuşması yapmak için buluşup hamile kalan kadın sayısına inanamazsınız! O yüzden anlık bir heyecan olarak kalması için korunmayı unutmayın. Onun dışında da içiniz rahat olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder