Mehmet Coşkundeniz Eski sevgililer arkadaş olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgililer arkadaş olur mu?

Haberin Devamı

KIRICI VE ÖFKELİ OLMAYIN

Ayrılıktan hemen sonra arkadaş kalmak pek mümkün değil maalesef. Taze bir ayrılık sonrası eski sevgiliyle sık sık bir araya gelmek ve arkadaş gibi davranmaya çalışmak, kişilerin öfkelenmesine ve kırıcı davranışlar sergilemesine neden olur.

ÜMİT VERMEYİN

Terk edildiği halde aşkı yaşamaya devam eden kişinin acısı daha fazladır. Taraflardan biri diğerini arkadaş olarak görürken, aşkı devam eden kişi “Bir gün döner” ümidiyle bekler. Diğer tarafın bu ümidi yok yere beslememesi gerekir.

YANILGIYA DÜŞMEYİN

Ayrılık nedeninin karşılıklı konuşulabildiği durumlarda, iyi bir ayrılığın da adımı atılmış demektir. Ancak ayrılmak geri dönülmez bir süreçtir. Ayrıldığınız kişiyle iletişim kurmaya çalışmak, en büyük yanılgılardan biridir. Dikkat edin.

ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKMEZ

Ayrılık yaşandıktan sonraki bir diğer büyük yanılgı ‘çivi çiviyi söker’ mantığıdır. Yalnız kalmaktan korkan kişilerin başkasıyla avunma isteğiyle veya terk edilmişliğin ezikliğinden kurtulmak için yapılan bu eylem, aslında aşkın doğasına aykırıdır.

DUYGU BİTMEDEN OLMAZ

Şunu anlamak önemli: Karşımızdaki kişiye hissettiğimiz duygular bitmeden tam olarak arkadaş olabilmek mümkün değil. Ancak herkes kendi hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmeye başladığında, kişiler hâlâ istiyorsa arkadaş olabilmek mümkün.

AYRILIĞIN HAKKINI VERİN

Kaybedilen sevginin yasını tutmadan başka ilişkiye girmek, yaşanabilecek problemlere davetiye çıkarmaktan başka işe yaramaz. Aşkı yitirdikten sonra yasını tutabilmek, hatta doya doya ağlayabilmek gerekiyor. Ayrılığın hakkıyla yaşanması, daha sonraki ilişkilerin de sağlıklı olmasını sağlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder