Gündem Eski sevgilisini öldürecekmiş!

Eski sevgilisini öldürecekmiş!

Paylaş
Eski sevgilisini öldürecekmiş!

Seri katil H.A.´nın İzmir´de iki kadın bir travestiyi öldürdükten sonra Bodrum´a eski sevgilisini de öldürmek için gittiği ortaya çıktı

Yaklaşık üç yıl önce geldiği Bodrum'da bir restoranda garsonluk yaparken tanıştığı kadını aramak için Bodrum'a geldiğini söyleyen H.A.'nın ilçe emniyet müdürlüğündeki tutarsız davranışları polis şeflerini şaşkına çevirdi. H.A.´nın, ``Öldürdüğüm üç kadını da tanımıyorum, parasız kalmıştım, üzerlerinde ne varsa aldım. Bir kez bu işe başlamıştım, ya yakalanacaktım, ya da vurmaya devam edecektim. Bodrum'da üç yıl önce tanıştığım kadın bana çok kötülükler yaptı, bunu şimdi anlatamam. O yüzden kadınlara olan güvenim kalmadı. Bodrum´a onu bulmaya geldim. Bulsaydım ona da sıkacaktım. daha sonra burada iş bulup çalışmak istiyordum. Ama yakalanmam iyi oldu'' dediği öğrenildi. H.A.´nın çay ve sigara ikram eden polislere Bodrum´daki sevgilisinin kendisini uyuşturucuya alıştırdığı, parasını yediği ve sonra da kapı önüne koyduğunu söylediği belirtildi.

Bu arada İlçe Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada H.A.´nın pansiyondaki odasında yapılan aramada cinayetlerde kullandığı suç aleti 7.65 mm. Çapında tabanca, 20 adet mermi, 1 adet göz yaşartıcı biber gazı, 1 adet sahte ehliyet, 1 adet sahte kimlik elegeçirildiği belirtildi. Bu arada sabah ilk alınan bilgilerde pasaport ve 4 bin avrodan söz edilirken bu bilginin doğru olmadığı, zanlının üzerinden 600 TL ile 200 dolar çıktığı kaydedildi.

BERBERDEN DEĞİŞİK AÇIKLAMALAR

Öte yandan iki cinayetin olduğu Mahallede berberlik yapan Abdurrahman Kuktay sabah kendisini bulup konuşan DHA muhabirlerine katil zanlısının kendisine pazar günü gelip saçını kestirdiğini söylerken, öğleden sonra giden gacetecilere de aynı gün ilk kurban bankacı Esra Yaşar´ın basının da traşa geldiğini anlattı. Berber Kuktay, ``Oldürülen banka çalışanı Esra Yaşar'ın babası, cenaze için geldiği İzmir'de dükkanda tıraş olmuştu. Hemen ardından katil zanlısı geldi. Peş peşe tıraş oldular, hatta karşılaştılar'' dedi.

Haberin Devamı

Diğer yandan mahalleliler katil zanlısı H.A’nın düzgün giyinen, asık yüzlü bir kişi olduğunu öne sürerken, bu kişinin cinayet zanlısı olarak
yakalanmasına şaşırdıklarını ifade ettiler. Mahalle sakinlerinden İsmail Kurdaş ise zaman zaman karşılaştıkları H.A’nın uzun palto giydiğini, davranışları nedeniyle psikolojisinin bozuk olduğunu düşündüğünü kaydetti.

HALK RAHATLADI

Balçova’da cinayetlerin işlendiği sokakların bağlı olduğu Korutürk Mahallesi Muhtarı Ekrem Esenlik, 3 cinayetin ardından mahallelerinde büyük tedirginlik yaşandığını kaydederek, katil zanlısının yakalanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

İzmir’de peş peşe işlenen üç cinayetin katil zanlısının yakalandığı haberi, cinayetlerin işlendiği mahallede yaşayanları rahatlattı. Korutürk Mahallesi Muhtarı Ekrem Esenlik, mahallelerinde ilk kez böylesi olayların yaşandığını kaydederek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"22 yıldır mahalle muhtarıyım. 28 bin nüfusu var mahallemizin. İlk kez böyle bir olay oluyor. En sakin, en temiz mahalle olarak tanınan bu mahallede
böyle bir olayın olması Balçovalıları üzmüştür. Kısmen teselli bulduğumuz olay, katil zanlısının yakalanmış olmasıdır. Onun da acı tarafı, bu kişinin de
mahallemizden olmasıdır. 2000 yılından bu yana mahallemizde kendi evlerinde oturmaktadırlar. Dokuz Eylül ve İzmir Ekonomi üniversitelerinde öğrenim gören kız öğrencilerimiz müthiş tedirginlik yaşadı. Aileleri hemen her gün bize telefon ettiler. Onlar da rahatladılar. Yakalanmasına çok sevindik. Katil zanlısını tanırım. Belge almak için bir kaç kez muhtarlığımıza gelmişti. Garson olarak çalışan birisi olarak biliyordum. Daha ziyade arkadaş grubunun çok iyi kişiler olmadığı yönünde bilgiler aldım."

Esenlik, mahallenin MOBESE kameralarıyla donatılmasını istediklerini kaydetti.

DHA - AA

Seri katil zanlısına linç girişimi