Mehmet Coşkundeniz Eski sevgiliyi geri döndürmek (2)
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgiliyi geri döndürmek (2)

Giden sevgilinin mutlaka ya sebepleri ya da bahaneleri vardır. Sevgili gittiğinde siz hala aşıksanız durumunuz zordur, çekeceğiniz acı nefesinizi keser, size dünyanın sonu gibi gelir. Hep geri dönmesini, yeniden sizle olmasını istersiniz. Bu, çoğunlukla mümkün olmaz. Çünkü o aşk acısı durumunda öyle saçmalıklar yaparız ki, giden sevgiliyi kendimizden daha da uzaklaştırırız. Oysa ona biraz zaman tanımalı, verdiği kararı gözden geçirmesini sağlamalıyız. Bir anlık öfke ile ya da duygu karışıklığı ile verilmiş bir karar olabilir. Bu durumda geri dönmesi mümkündür. Dün yapmamanız gerekenleri sıralamıştım. Bugün de yapmanız gerekenler...

Haberin Devamı

1) Sosyalleşin, dostlarla görüşün

Sevgili bulmayacaksınız ama hayattan da kopmayacaksınız. Arkadaşlarla, dostlarla çıkmaya devam edeceksiniz. Mümkün olduğunca yalnız kalmayacaksınız, melankolik takılmayacaksınız. Burada dikkat etmeniz gereken bir konu var. Sosyalleştiğiniz ve hatta eskisinden daha iyi olduğunuz konusunda mutlaka eski sevgilinizin kulağına ortak arkadaşlar bir şeyler fısıldayacaktır.

[[HAFTAYA]] Zaten amacınız da bu olmalıdır. İşte arkadaşlar fısıldasın da siz onun gözüne sokmayın. Yani onun da gittiğini bildiğiniz bir mekana gidip bunu ona göstermeyin, ters teper.

2) Onunlayken yapamadıklarınızı yapın

Saçınızı boyatmak mı istiyordunuz? Kısa mı kestirmek istiyordunuz? Spor salonuna mı gitmek istiyordunuz? Arkadaşlarla tatile çıkacaktınız da engelleniyor muydu? İşte şimdi tam fırsatı. Bunları yapmanız ondan bıktığınızı falan göstermez. Aksine ona bir mesaj verir. Aslında bu ayrılığın size de yaradığını göstermiş olursunuz. Ayrıca yine ona ilişki boyunca yapmanıza izin vermediği şeylerin sizde nasıl sıkıntı yaratmış olduğunu da gösterirsiniz. Hem böylece dönerken artık bunları bilip dönecektir.

3) İşinize, kariyerinize odaklanın

Ayrılık dönemleri iş yaşamınız için bulunmaz fırsatlardır. Kariyerinizde yükselme fırsatı verir. Hem böylece onu daha az düşünürsünüz ve bu olumsuz durumu sizin için çok olumlu bir hale dönüştürürsünüz. Siz bu şekilde işinizde basamakları tek tek yükselirken hayata bağlılığınızı da göstermiş olursunuz. Bir süre sonra da hayranlığını kazanmış olursunuz. Evet size, “Sen neymişsin” dedirtebilirsiniz.

Haberin Devamı

4) Sizi mutlu eden şeylerle uğraşın

Yalnızlığın en güzel yanı, hiç kimseye hesap vermeden dilediğiniz gibi davranabilme lüksüdür. Yani artık herhangi bir zorunluluğunuz yoktur. katlanmanızı gerektirecek durumlar ortadan kalkmıştır. Kendinize daha fazla zaman ayırma gibi önemli bir ayrıcalığa sahipsinizdir. Bunu mutlaka değerlendirin. Sizi mutlu edecek şeyleri yapın, mutlu etmeyecek her şeyden uzak durun. Böylece onsuz da mutlu olabildiğinizi göstermiş olacaksınız. Bunun çok önemli olduğunu unutmayın. Sizi terk eden kişi “Bensiz yapamaz” diye düşünürken birden sizin bu kadar mutlu olduğunuzu görünce ya da duyunca “Ben ne yaptım?” diye kendine sormaya başlayacaktır.

5) Uygun zamanı bekleyin

Ayrılanlar bir gün mutlaka buluşur. Bu buluşmanın amacı aslında hem birbirlerini tartmak hem de biraz özlem gidermektir. Zayıf olduğunuz dönemde buluşursanız, karşı koyamazsınız. Yukarıda size yapmayın dediğim şeyleri yaparsınız. Bu nedenle en uygun zamanı seçmelisiniz. Biliyorum, siz de buluşmak istiyorsunuz ama kendinizden emin olmadan yapacağınız bu buluşma her şeyi sıfırlayacaktır. Bunca çaba da boşa gidecektir. Teslim olmamalısınız. En uygun zamanda buluşarak ona “Bak ben hayatımı gayet güzel devam ettiriyorum” cümlesinin gerçekleştiğini göstermelisiniz. İnanın bana, sizi böyle güçlü görünce karşınızdaki insan mutlaka “Yeniden deneyelim” diyecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder