Sabanur Kıraç Eski sevgiliyi geri kazanmanın 8 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Eski sevgiliyi geri kazanmanın 8 yolu

Neden ve nasıl ayrıldığınız önemli değil. Önemli olan tek şey onu geri siteyip istemediğiniz. Eğer cevabınız evetse sizi zorlu bir süreç bekliyor. Her şeyden önce bunun farkına varmalısınız. “Ama biz birbirimize çok aşıktık” demekle olmaz. Bir anda her şeyin nasıl değiştiğini gördükçe şoka gireceksiniz.

Bir zamanlar gözlerinizin içine aşk ile bakan sevgilinizin şimdi her söylediğinize gözlerini devireceğine şahit olacaksınız. İçinizden “Bu kadar çabuk nasıl bizden vazgeçebilir” diyeceksiniz. Ama ümidinizi kaybetmeyin. Eğer onu gerçekten geri kazanmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Biraz sabır, biraz kendini geliştirme, biraz taktik, biraz da olanlarla yüzleşmek tek ihtiyacınız olan şey aslında.

Haberin Devamı

Eskiden yeni olur mu? Yani diğer bir değişle ex’den next yaratılır mı? Bu tartışılır. Bir ilişki bitmişse elbette bitmesi için bir sebep vardır. Ama dedim ya önemli olan bu değil, önemli olan sevgilinizi geri isteyip istemediğiniz ve bunu yapmak için ne kadar emek harcamaya hazır olduğunuz. İşte eski sevgilinizi geri kazanmakta işinize yarayacak 8 madde...

1- Acele etmeyin

Eğer ciddi bir ayrılık sürecinden geçiyorsanız sevgilinizin kalbini tekrar kazanmak o kadar da kolay olmayacak. Öncelikle bunu aklınıza sokmalısınız. Bir gecede onu geri kazanamayacağınızın farkına varmalısınız. Ona da kendinize de zaman vermelisiniz. Aramak ya da görüşmek isterse o sizi zaten arayacaktır. Ama istemiyorsa onu zamanından önce ikna etmeye çalışmanız sadece sizi daha da itici kılacaktır. Onu geri kazanmak için evlilik kartını oynamayı ise aklınızdan bile geçirmeyin.

2- Bir süre tüm iletişimi kesin

Ayrılığın ardından yapabileceğiniz en büyük hata sevgilinizin üzerine gitmektir. Hiç durmadan aramayı, ardı arkası gelmeyen mesajları ve mailleri unutun. İçinizden kapısında yatmak, sabahlara kadar onu ikna etmeye çalışmak ya da ayaklarına kapanmak gelse de serinliğinizi korumanız lazım. Çünkü bu davranışlar sadece onu sizden daha çok uzaklaştırır. Özür dilemek ya da sinirlenip üste çıkmaya çalışmak ilk aşamada işinize yaramayacaktır.

Haberin Devamı

3- Önce kendinize çeki düzen verin

Ayrılık ve iletişimsizlik sürecini avantajınıza kullanmalısınız. Bu dönemde kendinizi bırakıp perişan bir halde görünmek ne yazık ki “Ah yazık bensiz ne hale gelmiş, hemen kollarına atlayayım” fikrini vermez. Aksine sizden daha çok soğumasına neden olur. Bunun yerine mükemmel görünürseniz, ona size ilk aşık olduğu zamanları hatırlatırsanız içinde bir yerlerde o eski duygular harekete geçecektir. Ayrıca sizi yıkılmamış halde görmek sizi kaybetme korkusunu pekiştirecektir.

4- Yeterince iyileştiğinizi düşündüğünüz anda iletişime geçin

Uygun bir saatte sevgilinize bir mesaj atın. Ona nasıl olduğunu sorun. Israrcı davranmayın. Uzatmayın. Buluşmayı teklif etmeyin. Onu merakta bırakın. Mesajınızın gelmesine sevinsin, hatta heyecanlansın. İlk aşama için tek bir mesaj yeterli. İkinci aşamadaysa sizi görmesi gerekecek. Ne kadar değiştiğinizi ve iyi göründüğünüzü ona göstermelisiniz.

5- Acele Etmeyin (Yine)

Artık iletişim kurmaya başladınız, iyi de görünüyorsunuz o zaman tekrar bir araya gelebilirsiniz diye düşünmeyin. Sevgilinizin üstüne gitmeyin. Önce ilk etapta neden ayrıldığınızı, nerelerde hata yaptığınızı iyi düşünün. Bunları değiştirmek için harekete geçin. Eğer size bir sıcaklık gösterdiyse kaldığınız yerden başlayacakmışsınız gibi davranmayın. Acele etmeye gerek yok. Unutmayın onu geri kazanmak istiyorsanız beklemeye değer.

Haberin Devamı

6- Güvenini kazanın

Sevgilinize değiştiğinizi laflarınızla değil hareketlerinizle gösterin. Onun güvenini tekrar kazanın. İlk etapta aşık olduğu kişi olduğunuzu hatta ondan bile iyi olduğunuzu gösterin. Sizinle tekrar bir ilişkiye yelken açabilmesi için önce size güvenmesi ve bu sefer her şeyin daha farklı ve iyi olacağına inanması gerekiyor.

7- Hatalarınızı gözden geçirin ve kabul edin

“Özür dilerim ama” ile başlayan bir cümle kuracaksanız hiç boşuna zahmet etmeyin. Özür dilemenin “Ama”sı olmaz. Hatalarınız varsa vardır. Onları kabul edin. Sakın yaşananlar için onu suçlamaya çalışmayın. Ve bunu yaparken rol yapmayı da aklınızdan bile geçirmeyin. Gerçekten sorunlarınızı görün ve onları çözün. Unutmayın hızlı ve üstün körü bir çözümle onu geri kazanamazsınız.

8- Yeni bir ilişki gibi davranın

Eğer sevgiliniz size ikinci bir şans verirse veya o kapıyı aralarsa kaldığınız yerden devam etmeye çalışmayın. Bu ilişkiye yeni bir ilişki gibi davranın. Yeniden ilk buluşma yaşayın. Tıpkı yeni biriyle buluşacakmış gibi hazırlanın. Onunla flört edin. Ona iltifat edin. Gecenin sonunda onu öptüğünüzde sanki ilk defa öpüşüyormuşsunuz hissini verin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder