Gündem Eski teğmen 'cemaat' üyesi olduğunu kabul etti

Eski teğmen 'cemaat' üyesi olduğunu kabul etti

Paylaş
Eski teğmen 'cemaat' üyesi olduğunu kabul etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda yapılan duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.


"MİLLİ DUYGULAR İSTİSMAR EDİLDİ"


Duruşmada savunma yapan sanık eski teğmen Hakan Doğan, 15 Temmuz'a kadar FETÖ/PDY'nin dini bir cemaat olduğunu, vatana millete iyi bir birey oluşturmaya çalıştıklarını düşündüğünü belirterek, "Ancak 15 Temmuz'dan sonra dini ve milli duyguların, alt tabandaki kişilerin üstteki kişilerce istismar edildiğini gördüm." dedi.


CEMAAT ÜYESİ OLDUĞUNU KABUL ETTİ


"Cemaat" mensubu olduğunu anlatan Doğan, yapıya himmet olarak değil, maddi olarak çok sıkıntı yaşamış bir aileden geldiğinden Allah rızası için para verdiğini ileri sürdü.

Doğan, illegal bir talimat almadığını, örgüt üyesi de olmadığını savundu.

Hakan Doğan, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmada sanık eski kursiyer teğmen Oğuz Kağan Ayran da savunma yaptı.

Emniyetteki ifadesini baskı altında verdiğini iddia eden Ayran, bu ifadelerini kabul etmediğini söyledi.

Ayran, terörle mücadele harekatı olacağı için birlikte kaldığını öne sürerek, herhangi bir faaliyette bulunmadığını savundu.