Gündem Eski Terörle Mücadele Müdürü tutuklandı

Eski Terörle Mücadele Müdürü tutuklandı

Paylaş
Eski Terörle Mücadele Müdürü tutuklandı

Hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra teslim olan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse tutuklandı.

Paralel Yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında çıkan yakalama kararı üzerine adliyeye gelerek teslim olan İstanbul Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Ömer Köse tutuklandı.

Haberin Devamı

Paralel Yapı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse’nin annesi, "Bu kararı veren hakimin kalemini Allah kırsın" dedi.

Hakkında tutuklama kararı verilen İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse’nin avukatları ile eşi ve annesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Avukatlar ve aile fertleri tutuklama kararına tepki gösterdi. Av. Ömer Turanlı, Köse’nin Metris Cezaevi'ne götürülmesine tepki göstererek, yapılanın maksatlı olduğunu, Köse’nin başına bir şey gelirse sorumlularından hesabın sorulacağını söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu belirten anne Menşure Köse ise, "Casusluk oğluma yakışmaz da yapışmaz da. Bu kararı veren hakimin kalemini Allah kırsın. Hiç üzülmüyorum, tatile gitmiş gibi düşünüyorum. Gider biraz istirahat eder, aslanlar gibi de gelir. Bu kararı verenler düşünsün, yatan yılanın kuyruğuna bastılar" şeklinde konuştu. Köse’nin eşi Semra Köse ise eşinin tutuklanmasına üzülmediğini, İstanbul Adalet Sarayı’nda adalet olduğuna inanmadıklarını söyledi. Eşi Ömer Köse’nin teslim olmaya giderken kendisine, “Serbest kalırsam ailem ve çocuklarımın yanına, tutuklanırsam arkadaşlarımın yanına gideceğim” demişti diyen Semra Köse “Biz hiç üzülmedik bu duruma, arkadaşlarının yanına gitti” dedi.

Haberin Devamı