Gündem Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

Paylaş
Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hayatını kaybetti

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süredir kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören Teziç, bu sabah kalp krizi geçirdi. Teziç, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Erdoğan Teziç'in cenazesinin salı günü Aşiyan Mezarlığındaki aile kabristanına defnedilmesi bekleniyor.


ERDOĞAN TEZİÇ KİMDİR?


İstanbul'da 1936 yılında doğan Erdoğan Teziç, 1955 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1959 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Paris Hukuk Fakültesi'nde doktorasını yapan Teziç, daha sonra mezun olduğu İÜ Hukuk Fakültesi'nde Dr. asistan, doçent ve Anayasa Hukuku profesörü olarak görev yaptı.

1961 Anayasasını hazırlayan ekipte yer aldı. Galatasaray Lisesi müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı,Galatasaray Üniversitesi rektör yardımcılığı ve rektörlüğü görevlerinde bulundu. 8 Aralık 2003'te Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na atandı. 2004 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Türkiye Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Eylül 2004'te de Fransa Cumhuriyeti tarafından Légion d'Honneur (Fransa Devleti Onur Lejyonu Nişanı'nın en üst derecesi olan "Commandeur" (Büyük Şövalye) rütbesine layık görüldü. Fakat aldığı bu nişanı, Fransa Ulusal Meclisi'nin Ermeni Soykırımı İnkar Yasası'nı kabul etmesinden dolayı, Fransa Büyükelçiliği aracılığı ile iade etti. 9 Aralık 2007 tarihinde YÖK Başkanlığı görevinden emekli oldu. Yerine Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan atandı.

Ayrıntılar geliyor...