Türkiye (Son Dakika) Eskişehir'de akılalmaz vahşet!

Eskişehir'de akılalmaz vahşet!

Paylaş
Eskişehir'de akılalmaz vahşet!

Bir kafeden sahiplendiği kediyi öldürüp videosunu Facebook'ta paylaşan üniversite öğrencisi, izleyenlerin kanını dondurdu. Büyük tepki çeken genç gözaltına alınıp serbest bırakıldı. M.C.A.'nın sosyal paylaşım sitesinde 'Satanizmin doruklarındayım, sabah sabah' şeklinde yazılar yazdığı da ileri sürülüyor

Türkiye bugün, Eskişehir'de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi M.C.A.’nın paylaştığı öne sürülen bir vahşet görüntüsüyle çalkalanıyor. İddiaya göre M.C.A, sahiplendiği bir kediyi evinde önce bıçakladı, daha sonra da damacana ile kafasını ezerek öldürdü, kedinin can çekişme görüntülerini ise sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. M.C.A., yarıyıl tatili nedeniyle gittiği memleketi Bartın’da gözaltına alınarak ifadesinin ardından serbest bırakıldı.



İddiaya göre, Büyükdere Mahallesi’nde okul arkadaşlarıyla birlikte kiralık evde oturan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A., Eskişehir’de geçen yıl eylül ayında bir kafeteryada gördüğü kediyi sahiplendi. Evine götürdüğü kedinin bakımı üstlenen M.C.A., sosyal paylaşım sitesi Twitter’da kedilerle ilgili ’Bir kediyi uyurken izlemeniz lazım kesinlikle. Kabus görürse titriyorlar, uyanınca size sarılıyorlar. Ama şu an gülüyor’ tweetleri attı.

BIÇAKLANMIŞ, BAĞIRSAKLARI DIŞARI ÇIKMIŞ
: SEN DAHA ÖLMEDİN Mİ?



M.C.A.’nın, son olarak bir arkadaşıyla cep telefonundan yaptığı WhatsApp görüşmesinde paylaştığı ileri sürülen, sahiplendiği kedisinin bıçaklanmış, bağırsakları dışarı çıkmış haldeki görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. M.C.A.’nın dolabın altına giren ’Toros’ adlı kedisini kuyruğundan çekerek "Daha ölmedin mi?" dediği, ardından da su dolu damacanayla kediyi ezerek öldürdüğü öne sürüldü. M.C.A.’nın, sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşının ’Kediyi niye öldürdün?’ diye sorması üzerine, "Yatağıma çiş yaptığı için" diye yanıt verdiği kaydedildi.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Hayvanseverler, üniversiteli gencin bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istedi. Sosyal paylaşım sitesi Youtube, görüntülerin şoke edici, tiksindirici olduğu gerekçesiyle kediyle ilgili vahşet görüntülerini yayından kaldırdı.

BARTIN HAYVANSEVERLER DERNEĞİ BAŞKANI KÜÇÜKEKŞİ: TEDAVİ EDİLMESİ LAZIM


Bartın Hayvanseverler Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi, internette yer alan kedi öldürme videosunun sahibi olduğu iddiasıyla Bartın’da gözaltına alınan üniversite öğrencisi M.C.A.’nın tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Öğrencinin Bartın’da ailesinin yanına geldiğini öğrenince polisi arayarak şikayette bulunduklarını belirten Küçükekşi, "Bu çocuğun psikolojik sorunları olduğuna inanıyorum. Hayvana bunu yapan bir çocuğun, başka bir zaman insana yapmayacağının garantisi yoktur. Böyle hasta gençlerin tedavi edilmesi lazım" dedi. Küçükekşi, ifadesinin ardından serbest bırakılan öğrenci hakkında dava açılmasını beklediklerini, bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

AVUKAT HATİP: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Buket Ünlü Hatip, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. M.C.A.’nın Bartın’da polis tarafından gözaltına alındığını öğrendiklerini ifade eden Hatip, "Olay sanal alemde yayıldıktan sonra çok sayıda telefon aldık ve alıyoruz. Biz de arkadaşlarımızla beraber konuyu tüm yönleriyle araştırıyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Hayvanseverler ve duyarlı insanlar açısından son derece vahim olan bu konu incelemeye alınarak hukuki süreçle ilgili takip başlatılmıştır. Hukukçu olmanın verdiği sorumluluk gereği, olayın ayrıntılarının araştırılması ve karara varılması dikkatli, özenli ve hakkaniyetli süreçleri gerektirmektedir. Bu ilkeler doğrultusunda söz konusu sürecin hukukun verdiği sınırlar dahilinde objektif bir biçimde sürdürüleceğinden şüpheniz olmasın" dedi.

BABA: OĞLUM YAPMADIM DİYOR



M.C.A.’nın polis olan babası M.A. da sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili, "Oğlum Eskişehir’de okuyor ve tatilde olduğu için şu an Bartın’da bizim yanımızda. Ancak size yemin ederim yaşanan olaylardan haberim yok. Arkadaşlarım geldi ve bana durumu anlattı. Henüz ne olduğunu net bilmiyorum. Ama oğlum yapmadım diyor. Şu an rapor almak için gidiyoruz. Oradan da savcılığa geçeceğiz. Emin olun böyle bir durum varsa olayın kapanmaması için elimden geleni yapacağım. Ancak oğlum ben yapmadım diyor. Biz de ailesi olarak oğlumuza inanmak zorundayız. Sizi anlıyorum. Ama söyleyin hangi baba oğlunun bu şekilde anılmasını ister? Belki de arkadaşlarıyla sakalaşmak için sizin anlattığınız şekilde video çekmişlerdir. O daha 20 yaşında böyle şeyler yapmazdı. Şu an onu anlamak için uğraşıyoruz. Bize zaman verin" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE DE AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada, üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Sosyal paylaşım ve çeşitli iletişim sitelerinde yayınlanan, Üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A.’nın, hayvan haklarını ihlal eden ve bizleri derinden üzen video görüntülerini nefretle kınıyoruz. Yapılan fiil ile ilgili olarak, söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, fiilin Üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gençlerimizin insani birtakım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi hepimizin ortak arzusudur" denildi.

2 KÖPEĞİ 1 KEDİSİ OLDUĞU SÖYLENİYORDU

M.C.A.’nın kediyi sahiplendiği kafenin ortaklarından Didem Erşan Üstündağ, konuyla ilgili şu anda bir açıklama yapmak istemediklerini, konunun takipçisi olduklarını, avukatlarının da konuyla ilgili gerekeni yapacaklarını belirtti. Üstündağ, "M.C.A.’nın arkadaşına daha önceden bir kedi vermiştik. Gayet güzel bakıyordu. Daha sonra M.C.A. bizden kedi istedi. Ona da bir kedi verdik. İki köpeği ve bir de başka bir kedisi olduğunu söyleniyordu. Ancak 2 köpek ile kedinin şu an nerede olduğunu bilmiyoruz" dedi.

'SATANİZMİN DORUKLARINDAYIM SABAH SABAH'



Bu arada M.C.A.’nın sosyal paylaşım sitesinde ’Satanizmin doruklarındayım, sabah sabah’ şeklinde yazılar yazıp satanizmle ilgili işaret ve resimler paylaştığı ileri sürüldü.

GÖZALTINA ALINIP BIRAKILDI


M.C.A. yarıyıl tatili nedeniyle geldiği memleketi Bartın’da bu sabah gözaltına alındı. M.C.A., ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. M.C.A., polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN- Ayhan ACAR/ ESKİŞEHİR, BARTIN, (DHA)

4

Haberin Devamı