Gündem Eskişehir'de planör kazası: 2 ölü

Eskişehir'de planör kazası: 2 ölü

Paylaş
Eskişehir'de planör kazası: 2 ölü

Eskişehir'in İnönü İlçesi'ndeki Türk Hava Kurumu'nun Eğitim Merkezi'nde iki kişilik planör düştü.

Türk Hava Kurumu (THK), İnönü Eğitim Merkezi’nde 2 pilotun hayatını kaybettiği planör kazasında, planörün iniş esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yere çarptığını belirtti.

Haberin Devamı

Kazada çok sayıda başarıları olan milli planörcü Metin Özbey olay yerinde, yanında bulunan pilot arkadaşı Semih Uzunlar ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

THK İnönü Eğitim Merkezi’nde bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen kazada, iki kişilik PUCHACZ tipi eğitim planörü, eğitim uçuşu sırasında düşerek yere çakıldı. THK yetkilileri planörün eğitim merkezi üzerinde alcak uçuş yaparken, yükselişe geçtiği sırada bir anda belirlenemeyen bir nedenle hız kaybettiğini söyledi. Hız kaybı önlemeyen planör, pist başında yere çakıldı. Planörde bulunan pilotlardan, birçok ulusal ve uluslararası başarıları olan milli planörcü Metin Özbey olay yerinde yaşamını yitirdi, ağır yaralanan Semih Uzunlar ise kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

Haberin Devamı

Emniyet müdürlüğü yetkilileri planör kazasıyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

DHA