Gündem Eskişehir'e deniz getirdi suçlu oldu

Eskişehir'e deniz getirdi suçlu oldu

Paylaş
Eskişehir'e deniz getirdi suçlu oldu

Eskişehir'de Porsuk Çayı üzerinde kurulan havuza Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nden uyarı yazısı geldi

‘Plajı havuza dönüştür’

Haberin Devamı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kente deniz getirmişti! Porsuk Çayı üzerine kurulan 350 metre uzunluğundaki yapay plaj, geçen temmuzda hizmete girmişti.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Kentpark içindeki yapay plajda 15 soyunma kabini, 150 şezlong ve 2 cankurtaran kulesi bulunuyordu. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü “Plajı, havuz şartnamesine uygun hale getirin. Plajın dibindeki kumları çıkarıp, betonla havuza dönüştürün” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdi.

İtiraza ‘çiş’li gerekçe

Şartlar yerine getirilmez ise Başkan Büyükerşen, hakkında Hıfzıssıhha Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na göre işlem yapılacağı bildirildi. Karara isyan eden Başkan Büyükerşen: “Diyorlar ki ‘Denize çocuklar çişini yapıyorsa?’ Şehirlerin kanalizasyonları denize akmıyor mu? Acaba onların denetimi yapılıyor mu? Plaja her gün klorlu su veriliyordu.

Haberin Devamı

Sağlık Müdürlüğü de günde 3 defa tahlil yapıyordu. Su temizdi. Plaja bazı kesimler ‘Çakma plaj’ diyordu. Buna bir şey demiyorum ama ‘Takma Kafalara’ yapacak bir şey yok. Mecburen plajı, Türkiye’nin en büyük havuzu haline getirmek için çalışma başlattık.”

Hakan TÜRKTAN/DHA