Yaşam Eskişehirli çocuklar CERN'i gezdi

Eskişehirli çocuklar CERN'i gezdi

Paylaş
Eskişehirli çocuklar CERN'i gezdi

Espark AVM, eğitim Ar-Ge şirketi Bilişim Garaj Akademisi desteği ile 1 yıl boyunca Eskişehirli bin çocuğa kodlama, 3D tasarım ve robotik yazılım eğitimleri verdi. Eğitimler sonunda düzenlediği festival ile çocuklar ve aileler teknoloji konusunda seminerlerle bilgilendirildi. Aynı zamanda eğitim alan çocuklar festivalde Eskişehir’in trafiğini çözüm aramak için yarıştılar. Birinci olan grubu CERN’e götüren Espark AVM Müdürü Berkay Damgacı projeye ilişkin soruları cevapladı

Bilişim Garajı Çocukları Projesi nedir?

Haberin Devamı

Espark’ın 10. yılında büyük bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek amacıyla projeye başladık. Türkiye’nin yatırım yapılması gereken en önemli alanlarından biri olan eğitim için sosyal sorumluluk projesi yapmak istedik. Bu doğrultuda Anadolu’nun önemli kenti Eskişehir’de çocuklarımızı Endüstri 4.0 ve bilişim çağına hazırlamak için kolları sıvadık. Bu amaçlarla Türkiye’nin önemli eğitim ve Ar-Ge şirketi Bilişim Garaj Akademisi ile iş birliği gerçekleştirdik.

Espark Alışveriş Merkezi içerisinde Anadolu’da bin çocuğa bir yıl boyunca kodlama, 3D tasarım, robotik yazılım eğitimi verdik. Eğitimlerin sonunda çocuklarla birlikte aileleri de bu işin içine dahil etmek için Türkiye’nin teknoloji alanındaki önemli isimlerin de yer aldığı Kodbilir Festivali düzenledik. Festivalde çocuklara ve ailelere seminerler düzenledik. Çocuklara günlük hayatta karşımıza çıkan trafik sorununa çözüm aramalarını istedik. Gruplar halinde yarışan çocuklardan birinci olan grubun ödülünü telefon, tablet gibi materyaller yerine dünyanın en önemli nükleer enerji araştırma merkezlerinden CERN’e gezi olarak belirledik.

Haberin Devamı

Projeye ilgi nasıldı?

Anadolu’da ilk kez bu büyüklükte bir proje gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Ece Türkiye yatırımı olan Espark AVM olarak da biz projenin duyurulması için yoğun iletişim çalışmaları gerçekleştirdik. Bunun sonucunda da projede çocuklar ve ailelerinden büyük ilgi gördü.

Çocukları neden CERN’e götürmeyi tercih ettiniz?

Espark olarak projenin en önemli hedeflerinden biri çocukların ve ailelerinin hayallerini gerçekleştirmekti. Kodbilir Festivali’nde akademisyenlerden, bilim ve teknoloji dünyanın önemli isimlerinden oluşan jüri çocuklarımızdan bir takımı birinci olarak belirledi. Biz de çocuklarımızın hayalini gerçekleştirmek ve büyük düşünmek istedik. Onların bilimsel düşüncelerini desteklemek, merakla öğrenme duygularının artırmak ve unutulmaz bir an yaşatmak için CERN’e götürmeyi tercih ettik. Biz inanıyoruz ki bir çocuk dünyayı olumlu yönde değiştirebilir ve biz bu değişimin bir parçası olabiliriz.

Haberin Devamı

AVM’de bu projeyi yürütmek zor oldu mu?

Sizin de bildiğiniz gibi AVM’ler yaşayan organizmalar, her gün binlerce ziyaretçi ağırlıyoruz. Fiziken atölye kurmak ve bunu bir yıl boyunca sürdürülebilir kılmak zor olsa da bu işe gönül verdiğimiz için çocukların sağlıkla eğitim alabilecekleri ama aynı zamanda AVM’ deki ziyaretçileri ve mağazaları etkileyemeyecek bir atölye oluşturduk. Hocalar eşliğinde çocuklarımız sağlıklı bir şekilde kodlama, 3D tasarım, robotik yazılım eğitimleri aldılar. Umarım bu proje bir örnek teşkil eder ve Türkiye’de başka çocukların hayallerini gerçekleştirmesine destek olur.