Spor Eskişehirspor maçına doğru

Eskişehirspor maçına doğru

Paylaş
Eskişehirspor maçına doğru

Eskişehirspor, Fenerbahçe ile yaptığı son 10 maçta 2 galibiyet, 7 mağlubiyet ve bir beraberlik aldı

"Kırmızı Şimşekler"in süper lige çıktığı 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe ile yaptığı ilk maçta 2-2 berabere kaldı. Bu maçta Es-Es’in golleri Anderson’dan ve Edu’nun kendi kalesine attığı golden gelirken, sarı kanaryaların gollerini Alex attı.

Aynı sezon, Türkiye Kupa 3’üncü Kademe D Grubu’ndaki maçta Fenerbahçe, Eskişehirspor’u 3-0 yendi. Bu maçta sarı-lacivertlilerin golleri Alex, Deivid ve Roberto Carlos’tan geldi. 2008-2009 sezonunun ikinci maçında Eskişehirspor, Fenerbahçe’ye 2-1 yenilirken bu maçta Es-Es’in filelerini Deivid ve Güiza havalandırdı.

SON MAÇ ESKİŞEHİR'İN


Eskişehirspor, 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe ile yaptığı ilk maçı 2-1 kazandı. Bu maçta kırmızı-siyahlıların gollerini, Adem Sarı attı. Bu sezonun Türkiye Ziraat Türkiye Kupası 3. Kademe A Grubu’nda Eskişehirspor, rakibi Fenerbahçe’ye 1-0 yenilirken gol Alex’ten geldi. Eskişehirspor, sezonun ikinci maçında da rakibine 2-0 mağlup oldu. Bu maçta da goller Alex ve Özer Hurmacı’dan geldi.

2010-2011 futbol sezonunun ilk yarısında, Eskişehirspor’un Fenerbahçe’ye 4-2 yenildiği maçta, sarı kanaryaların gollerini Alex, Semih (2) ve Gökhan Gönül atarken, Es-Es’in golleri Sezer Öztürk ve Serdar Özbayraktar’dan geldi. Aynı sezon, Eskişehirspor sahasında Fenerbahçe’ye 3-1 yenildi. Bu maçta Batuhan Karadeniz Eskişehirspor adına, Caner Erkin, Niang ve Semih Şentürk de Fenerbahçe adına gol attı.

Spor Toto Süper Lig’in 2011-2012 sezonunun ilk maçında Fenerbahçe, Eskişehirspor’u 1-0 yenerken maçtaki golü Bienvenu attı. Sezonun ikinci maçında da Es-Es’ler, sarı kanaryaları 2-1 yendi. Bu maçta, kırmızı şimşeklerin golleri Bülent Ertuğrul ve Kamara’dan, Fenerbahçe’nin golü Sow’dan geldi.

ALEX'TEN 6 GOL
İki takım arasındaki son 10 maçın hepsi gollü geçti. Bu maçlardan sadece biri berabere sonuçlanırken, Es-Es’ler, rakibine karşı sadece 2 galibiyet alabildi.

Rakibine karşı 10 maçta 7 galibiyeti bulanan Fenerbahçe, bu maçlarda kırmızı-şimşeklerin filelerine 20 gol gönderdi. Eskişehirspor’da rakibiyle yaptığı son 10 maçta rakibine, 10 gol atabildi. Fenerbahçe’nin Eskişehirspor ile yaptığı son 10 maçta da Alex, 6 gol attı.
İki takımın son 10 maçında Eskişehirsporlu futbolcular 4 kırmızı 2 sarı, Fenerbahçeli futbolcular 2 kırmızı, 17 sarı kart gördü.
Ligde 4’üncü sırada bulanan Eskişehirspor ile 3’üncü sıradaki Fenerbahçe, yarın Eskişehir Atatürk Stadı’nda karşılaşacak.

AA

Haberin Devamı