Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eşleri yoruyor
HABERİ PAYLAŞ

Çoğu erkek cinsel ilişki sırasında erken boşaldığından dert yanar. Ama geç boşalanlar da sıkıntı çekiyor. Çünkü çok uzun süren cinsel ilişki hem kadını hem de erkeği yorar, fiziksel olarak rahatsızlığa sebep olabilir

SORU: Acaba sperm sayım artar mı? 2 yıllık evliyim ve 15 gün önce çocuğum oldu. Doktora gittim, sol tarafta varikosel tespit edildi. Sperm sayısı 2 milyondu. Her safhada bir, iki canlı hücre görüldü. Varikosel ameliyatı sonrası sperm sayısında azalma ya da artma olur mu?

CEVAP: Bu sayılar ile çocuk sahibi olmanız büyük bir şans. Varikosel zaman içinde sperm sayılarını azaltarak kısırlık sebebi olur. İleride tekrar çocuk sahibi olmak istiyorsanız size mikrocerrahi varikosel ameliyatı öneririm. Bu konuda deneyimli bir üroloji-androloji uzmanına veya bir üniversitenin üroloji kliniğine başvurunuz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: AIDS bulaştı mı? AIDS olan biriyle korumadan cinsel ilişkiye girilirse hastalığın bulaşmama ihtimali var mı? İkinci sorum ise erkeğin testislerinden birinin diğerine göre daha yukarıda olması kısırlık sebebi midir?

CEVAP: Genellikle sol testis biraz daha sarkıktır. Normal yoldan AIDS’li kişi ile ilişkiye girildiğinde mutlaka hastalık kapılacak diye bir şart yoktur.

SORU: 3’üncü yumurta var 19 yaşındayım. Testis torbamda 3 yumurta var. 3’üncü yumurta sol tarafta ve küçük. Tedavi olmalı mıyım? Cinsel yaşamımı etkiler mi?

CEVAP: Elinize gelen kitlenin 3’üncü bir yumurta olduğunu sanmıyorum. Bir üroloji uzmanına giderek muayene olun, bazen yaşamı tehdit edebilecek sorunlar bu şekilde de fark edilebilir ve gazetede cevaplanarak halledilemez.

SORU: Çok geç boşalıyorum 36 yaşındayım. Yıllardar geç boşalıyorum. Artık karım benimle birlikte olmaktan kaçar hale geldi. Bu süre bazen 1 saati bulabiliyor. Sizce bu durum normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP: Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

Haberin Devamı

SORU: Varikosel ameliyatı kaç saat sürer? 28 yaşındayım. 2 veya 3 yıl önce testislerimdeki damarlarda genişleme oldu. Doktora gittim, varikosel olduğunu söyledi. Ameliyat olmayı düşünüyorum. Merak ettiğim bu ameliyat kaç saat sürdüğü? Hastanede ne kadar kalırım? Normal hayatıma kaç gün sonra dönebilirim?

CEVAP: Varikosel ameliyati mikrocerrahi teknikle uygulandığında çift taraflı ise 1-1.5 saat kadar sürebilir. Hastanede bir gün kalmanız yeterlidir. Ameliyat olduğunuz günün gecesi ayağa kalkıp yürümeniz mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder