Siyaset 'Eşlerine ihanet edenleri mağdur olarak göremeyiz'
Paylaş
'Eşlerine ihanet edenleri mağdur olarak göremeyiz'

'Eşlerine ihanet edenleri mağdur olarak göremeyiz'

Başbakan Erdoğan, Yunanistan ziyareti öncesi havaalnında yaptığı basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın en dikkat çekici açıklaması ise Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili oldu. Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özellikle toplumsal ahlak değerleri açısından bir erozyona uğratılma gayreti var. En büyük tehlike aslında buradadır. Yani bu işleri meşru görme gayreti içerisinde olanlar var. En tehlikeli olan yan burasıdır. Bu milleti ayakta tutan en önemli güç toplumsal ahlakımızdır. Bunun üzerinde spekülasyona girenler var. Bunun üzerinden mağdurlara oynayanlar var. Kusura bakmasınlar böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Ve bu tür rolü oynayanlar, eşlerine ihanet edenleri biz hiçbir zaman bu toplumun içinde kalkıp da mağdur olarak göremeyiz, mağdur olarak da kimseye gösteremeyiz. Böyle bir gayretin içerisinde olamayız. Hangi tarafta olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun kim bunu yapıyorsa, bir defa bunu nasıl olur da mağduriyet içerisine sokabiliriz. Bu muhafazakar toplumun ahlak değerleriyle bir erozyon başlangıcıdır ki tehlike zaten buradadır, sıkıntı zaten buradadır.

Haberin Devamı

TEZCAN'IN İDDİALARINI YALANLAMADI

Başbakan Erdoğan, eski danışmanı Ahmet Tezcan'ın gazeteler yansıyan iddialarıyla ilgili soruya da ilginç bir yanıt verdi:

"izi lütfen bu işlerin içerisine hiç çekmeyin. 4 yıl önce Ahmet Bey'e ne söylediysem bugün de aynı konumdayım. Çünkü biz bu tür pisliklerin içerisine AK Parti olarak giremeyiz, bundan sonra da girmeyeceğiz."

TEZCAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın eski basın danışmanı Ahmet Tezcan, Habertürk TV'de dün katıldığı bir programda; "4 yıl önce bir gazeteci arkadaşımdan, sol bir dergide yayınlanmak üzere Baykal'la ilgili bir bilgi geldi. 'Eğer başımıza bir şey gelirse, hukuki destek verir misiniz? diye sordu. Sayın Başbakan'a ilettim. 'Bize yakışmaz. Arkadaşın üzerinde etkin varsa yayınlanmasına engel ol' dedi. Başbakan isteseydi, Baykal'ın siyasi hayatı 4 yıl önce bitmiş olurdu. Onu suçlamak yerine dua etmesi gerekir" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET