Opr. Dr. Hande Akbaş Eşli tedavi gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Eşli tedavi gerekiyor

Haberin Devamı

Koyu renkli, kokulu akıntı olması akla enfeksiyonu getirir. Doktora gidin, ilaç tedavisine başlayın. Eşinizle ilişkide prezervatif kullanmıyorsanız onun da tedavi edilmesi gerekir

Tüylenmenin nedeni hormon bozukluğu mu?

22 yaşında kızım. Göbeğimde ve belimde tüylenme var. Bazen adetimden 10-15 gün sonra kanlı akıntı geliyor. Adetlerim düzenli. Sebebi hormon bozukluğu mudur? İlk defa kadın hastalıkları uzmanına gideceğim. Acaba bana fiziki muayene yapacak mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tüylenmede artış ve adet düzensizliği en sık hormonal sorunlara bağlı oluşur. Bakireyseniz idrarınız dolu şekilde gittiğinizde doktorunuz size karından ultarson ile bakarak yumurtalık ve rahiminizi inceleyecek kistik yapı olup olmadığını söyleyecektir. Sonrasında kanda bazı hormonları araştıracaktır. Lütfen çekinmeden bir an önce kadın doğum hekimine başvurun.

Akıntım koyu ve kokulu

25 yaşındayım, 4 aylık evliyim. Sorunum sürekli akıntımın olması, idrarımın çok koyu renk ve kokulu gelmesi. Gelen akıntı koyu ve birleşme sonrası eşimin penisine bile bulaşabilecek boyutta. Sizce neler yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, vajinadan her zaman bir miktar şeffafımsı kokusuz bir akıntı gelebilir, bu doğaldır. Koyu renkli ve kokulu akıntı olması, o bölgede enfeksiyon düşündürüyor. Enfeksiyon daha fazla ilerlemeden jinekoloğa başvurarak o bölgeden kültür aldırtın.
Sonucuna göre gerekli ilaçlara başlayın. Göreceksiniz ki kısa süre içinde koku kaybolacak, akıntı şeffaf bir hâl alacaktır. Çiftler kondom kullanmadan ilişkiye giriyorsa mutlaka eşinizin de tedavi görmesi gerekir ki siz iyileştikten sonra o taşıyıcı olup size tekrar mikrop bulaştırmasın. İdrarınızdaki kokunun kaynağı da büyük ihtimalle vajinal bölgedeki enfeksiyondur. İlaç bu şikayetinize de iyi gelecektir. Ayrıca bol sıvı tüketmenizi öneririm.

Lekelenme neden olur?

Annem 55 yaşında, 4 yıl önce menopoza girdi. O dönemde rahim duvarı kalınlaşması vardı ve tedavi gördü. Zaman zaman tek seferlik lekelenmeler olduğunu söylüyor. Bu lekelenmeler sorun oluşturabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, annenizin menopozdan sonra lekelenme de dahil asla kanaması olmaması gerekir. Kaldı ki geçmişte rahim duvar kalınlığı yaşamış. Nadiren bu tam iyileşmemiş olabilir ya da yeni bir problem başlıyor olabilir. Menopozda kanama varsa vakit kaybetmeden doktora gidin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder