Prof. Dr. Derin Kösebay Esli tedavi iyi sonuc veriyor
HABERİ PAYLAŞ

Esli tedavi iyi sonuc veriyor

Pek çok kadın akıntıdan şikayet ediyor. İlaç kullanıyor, geçiyor ama bir süre sonra her şey başa dönüyor ve akıntı yeniden başlıyor. Bu tip şikayeti olan kadınların eşleriyle birlikte tedavi edilmeleri şart. Böylece daha iyi sonuçlar alınıyor...

[[HAFTAYA]]

Erken doğum riskim varmış

30 yaşındayım. 14 haftalık hamileyim. Rahim içinde 4 cm çapında myom var. Doktor, myomun bebeğin eşinin üzerinde olmadığını, bu nedenle ciddi bir sorun olmayacağını anlattı. Yine de erken doğum riski varmış. Bu durumda benim yapabileceğim bir şey var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, rahimde myom varken gebe kalan bir kadında hamilelikle beraber myom da büyür. Ama bu mutlaka düşük olacak ya da erken doğum yapılacak anlamına gelmez. Myomun rahimde yerleştiği yer, myomun büyüklüğü karar verirken çok önemli noktalardır. Doktor kontrollerinde ultrasonla yapılan muayenelerde myomun ve bebeğin durumu gözden geçirilip size kesin bilgi verilebilir: Genel olarak konuşulursa, gebelikte myom dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

Neden ağrı çekiyorum?

6 aylık evliyim. Eşimle ilişkiye girdikten sonra kasıklarımdan karın altına doğru ağrı giriyor. İlişkide ve sonrasında ağrı oluyor. Kadın doğum uzmanına danıştığımda smear testi yapıldı, vajinal ultrason çekildi. 2 kiste rastlandı. Önemsiz dediler. Kan değerlerimde de sorun yok. Bu ağrı neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, yazdıklarınız genellikle yumurtalık kisti varsa böyle şikayetler görülebilir. Bunun dışında geçirilen enfeksiyonlar da benzer ağrıları yapabilir. Bir de son yıllarda epey sık görülen endometriozis adı verilen hastalık da bu şikayetlere neden olabilir.

İlaçla tedavi şart mı?

33 yaşındayım, bekarım. Yeşilimsi renkte ve koku yapan vajinal akıntı sorunum var. Kaşıntım yok. Nasıl bir tedavi uygulanır? İlaçla tedavi şart mıdır?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, akıntı şikayeti olan bir kadında smear kanser testi ve kültür alınabilir ve bu şekilde uygun antibiyotik alınabilir. Hastanın eşinin de beraber tedavi edilmesi gerekebilir.

Kanama sürüyor

5 gün önce ilk gebeliğimi 7 haftalıkken sona erdirdiler. Düşükten sonra şu an bile ara ara koyu renk kan pıhtısı ve kan geliyor. Sancılarım oluyor. Özellikle tuvalet esnasında sıkıntı yaşıyorum. Acaba bu yaşadıklarım normal mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, kürtajdan sonra bir süre (3-5 gün) hafif kanama devam eder. Belki ufak tefek ağrılar da olabilir ama bu şikayetler devam ediyorsa veya artarak sürüyorsa bir kadın-doğum uzmanına başvurmanız bence en uygun yoldur. Parça kalmış olabilir, enfeksiyon olabilir ve daha birçok ihtimal de var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder