Gündem Esma'yı parçalıyordu

Esma'yı parçalıyordu

Paylaş
Esma'yı parçalıyordu

Komşunun köpeği küçük kızı öldürecekti

Adana’da bir köpeğin saldırısı sonucu yüzü, kolu ve boynu parçalanan 10 yaşındaki Esma Aydinç’e, komşularının kimlikli ve aşılı kurt köpeğinin ısırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Yeşilyuva Mahallesi 14 sokak üzerinde meydana geldi. 34 yaşındaki Mehmet Salih Aydinç ve Asiye Aydinç’in 4 çocuğundan biri olan Nuri Zekiye Has İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Esma Aydinç’i, annesi tuz alması için sokağın başındaki bakkala gönderdi. Küçük kız bakkaldan dönerken, aniden komşu çocuklarının gezdirdiği 2 yaşındaki ‘Meks’ adlı Alman kurdu cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Çocukların elinden kurtulan köpek, saldırdığı Esma'yı ısırmaya başladı. Üzerinde mont bulunan Esma'yı boynundan tutan, yüzünden ve kolundan ısıran köpeği çevredekiler demir sopa ve taşlarla vurarak uzaklaştırdı. Yaralanan Aydinç, yakınları tarafından Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü. Boynu, yüzü ve kolu parçalanan Aydinç, Acil Servis’te tedavi altına alındı. Saldırı sırasında köpeğin savurması sonucu vücudunda ezilmeler de oluşan Esma Aydinç, yaklaşık 6 saat süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Haberin Devamı

Yaşadığı dehşeti anlatan Esma Aydinç, kendisine saldıran köpeği sürekli sokakta gördüğünü belirterek, “Annem beni bakkala göndermişti. Sahibinin gezdirdiği köpek birden saldırdı. Sahibi beni arkasına almaya çalıştı, ancak başaramadı. Boynumdan tutup, beni yerden yere attı. Her tarafımı ısırdı. Çok korktum. Bu köpeğin saldıracağını hiç düşünmüyordum” dedi.

‘DAHA ÖNCE DE ÇOCUKLARI ISIRDI’ İDDİASI

Saldıran köpeğin daha önce de 3- 4 çocuğu yaraladığını öne süren baba Mehmet Salih Aydinç de şöyle konuştu:
“Komşumuz 5 köpek besliyor. Yatağa bağlı yaşayan bir çocuğum var. Onun köpek sesinden rahatsız olduğunu söyledik, ama herhangi bir şey yapmadılar. Bu köpekler daha önce de çocuklara saldırıp, yaraladı. Bunları küçük bir avluda besliyorlar. Biz sahiplerini sürekli uyarıyorduk. Bize, ‘Kimliği var, aşılı, saldırmaz’ diyorlardı. Evcil bir köpek nasıl olur da kızımı öldürecek duruma getirir? O sırada çevredekiler demir çubuklarla köpeğe vurup ayırmasa belki kızım ölecekti. Bu olaydan sonra o köpekleri mahallemizde görmek istemiyoruz. Bizim kızımız ölümden döndü, bari başka çocuklar zarar görmesin.”

Haberin Devamı

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)