Siyaset Eşme'de karakol ziyareti
Paylaş
Eşme'de karakol ziyareti

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Eşme köyüne taşınan yeni Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte dün Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içindeki yeni yerleşkesinde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Orgeneral Özel, ayrıca Eşme köyünde yaşayan Türk ve Suriyeli vatandaşlarla sohbet etti.

Özel'in karakol ziyaretine ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı.

'EŞME RUHU' TARTIŞMALARI

Ziyaret, Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajında gündeme getirdiği 'Eşme ruhu' ifadesiyle başlayan tartışmaların ardından geldi.

Öcalan mesajında "Hem bölgemiz için hem de uluslararası dünya için büyük anlamı olan Kobani direnişini ve zaferini selamlıyorum. Bu temelde gelişen 'Eşme ruhunu' halklarımız arasında yeni tarihin sembolü olarak selamlıyorum" derken, Genelkurmay Başkanlığı iki gün sonra yazılı bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı.


“Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının “EŞME RUHU” açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak “TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı” yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.”

Haberin Devamı