Ekonomi Esnaf zorda KOBİ takipte

Esnaf zorda KOBİ takipte

Paylaş
Esnaf zorda KOBİ takipte

Sicil affının işe yaramadığını ve prim borcu nedeniyle esnafın ihalelere giremediğini söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bir an önce önlem alınmasını istedi

Sonuca hâlâ ulaşamadık

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 10 Nisan 2010’da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘3D’ (değişim, dönüşüm, destek) projesi ile ilgili çalışmaların acilen hızlandırılmasını talep etti.

Bendevi Palandöken, esnafın rekabet gücünün artırılması, değişim ve dönüşümün desteklenmesi amacını taşıyan planın, üyelerini büyük beklenti içine soktuğunu belirterek, “Projede istediğimiz sonuçlara ulaşamadık” dedi.

Sicil affı işletilemiyor

Çalışmaların yavaş ilerlediğini, bunun da esnafı zora soktuğunu belirten Palandöken, sicil affının işletilemediğini, kredi alamayan esnafın işini büyütemediğini söyledi.

Vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçları yüzünden ihalelere giremeyen esnafın iş yapamadığını vurgulayan Bendevi Palandöken, “Bireysel işletmelerin önünün açılmasıyla hem işsizlik azalacaktır, hem de piyasalarda rekabet artacaktır. Acilen esnafı rahatlatacak kararlar alınmalı” dedi.

Esnaf muayene olamıyor

Vergilerin yüksekliğinden yakınan Palandöken, esnafın 28 çeşit vergi ödediğini belirterek bu vergilerin azaltılması, biriken borçlar için düşük faiz ve uzun vadeli taksitlendirme yapılması gerektiğini savundu.

Bunun SGK prim borçları için de geçerli olduğunu belirten Palandöken, esnafın doktora gidip, muayene olamadığını ve ilaç alamadığını öne sürdü.

Bendevi Palandöken, Bağ-Kur primlerinin yapısının ‘emeklilik ve sağlık primleri’ olarak ayrıştırılması gerektiğini söyledi.

2

Haberin Devamı