Ekonomi Esnafa bir ayda emeklilik

Esnafa bir ayda emeklilik

Paylaş
Esnafa bir ayda emeklilik

Esnafın erken emekli olabilmesi için kullandırılabilecek kredi tutarı, prim borcu miktarını aşmayacak. Kredi taksitleri, Ziraat Bankası tarafından ödenecek emekli maaşından kesilecek...

İlk taksit Ocak’ta
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, prim borcu olan esnafla ilgili açıklamalarda bulundu.

Selim Bağlı şöyle dedi: “SGK’nın bütün alacakları bu yapılandırma kapsamında. Esnafın, 31 Ekim’e kadar başvuruda bulunması gerekiyor. Yoksa bu haktan yararlanamayacak. İlk taksit ödemeleri 2 Ocak 2017’de. Mutlaka bu haktan yaralanmaları için 31 Ekim’i geçirmemeleri gerekiyor.”

Kredisi Ziraat’ten
Ayrıca prim gün sayısını doldurup da borcu olduğu için emekli olamayanlar için de Ziraat Bankası ile anlaşma yaptıklarını hatırlatan Selim Bağlı, “Kredi kullanarak borcu ödeme imkanı getirildi. Ziraat Bankası’ndan kullandığı parayı yatırınca hemen emekli oluyor” dedi. Ziraat’ten kredi almak için önce SGK’dan “Sigortalı borcunu öderse emekli maaşı almaya hak kazanır” yazısı almak gerekiyor. Bu yazıyla başvuru şart.

GSS borçları için acele edin
Yaklaşık 6 milyon vatandaşın da Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu bulunduğunu ifade eden Bağlı, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce gelir testine gitmediği için Genel Sağlık Sigortası borcu olanların 31 Ocak 2017’ye kadar müracaat etmeleri gerekiyor. İlk taksidi 26 Şubat 2017’de ödeyecekler. 31 Ocak’a kadar başvuru yapıp ilk taksidi ödeyenler Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilecek.”

Haberin Devamı