Ekonomi 'Esnaf'ın maliyeti 2 milyar'

'Esnaf'ın maliyeti 2 milyar'

Paylaş
'Esnaf'ın maliyeti 2 milyar'

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Esnaf ve Sanatkarlar 3D (Değişim, Dönüşüm, Destek) Planı'nın uygulanacağı iki yıl boyunca 2 milyar liralık harcamayapılacağını bildirdi

EK TEDBİR GEREKMEYECEK

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü açıkladığı Esnaf ve Sanatkarlar 3D (Değişim, Dönüşüm, Destek) Eylem Planı, devlete 2 milyar liraya mal olacak.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, konuyla ilgili soruları yanıtlarken, planın uygulanacağı iki yıl boyunca ilgili kurumların bu miktarda harcama yapmak için ödenekleri bulunduğunu belirtti. Ergün, plan için bu yılki bütçeye ek tedbir gerekmediğini vurguladı.

İSTİHDAM YARATACAK

Bakan Ergün, değişim ve dönüşümün esnaf için zorunlu hale geldiğini kaydederek, esnafın gelişen ekonomideki fırsat ve tehditleri görmesi için yönlendirici mekanizmalar oluşturacaklarını bildirdi.

Paketin istihdama katkısına yönelik soruya Nihat Ergün, “Bu paket 2 milyon esnaf ve sanatkarın iş hacmini genişletecek, yeni girişimciler yaratacak. En az 1 milyonluk istihdam oluşacak” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

ÖZEL SİTELER KURULACAK

Bakan Nihat Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile kalkınma ajanslarının 2 yıl boyunca yoğun bir işbirliği içinde çalışacağını söyledi.

İşletmelerin kümelenme ve ortaklık faaliyetlerine özel önem verileceğini belirten Ergün, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) imkanlarından yararlanarak, ihtisaslaşmış ‘küçük sanayi siteleri’ kuracaklarını da ifade etti.

AVM TARTIŞMASI BİTTİ

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, perakende sektörüne dönük yasa taslağında, alışveriş merkezlerinin (AVM) kapanmasıyla ilgili bir madde bulunmadığını ifade etti.

Ergün, bununla birlikte yasayla haksız rekabetin önüne geçmeyi istediklerini belirtti. AVM’lerin pazar günü kapalı olması uzun süre tartışılmış, cumartesi günü Başbakan Erdoğan bunu kabul etmeyeceğini belirterek tartışmaya nokta koymuştu.