Gündem Esrar 'animasyon', eroin 'bilim kurgu'

Esrar 'animasyon', eroin 'bilim kurgu'

Paylaş
Esrar 'animasyon', eroin 'bilim kurgu'

Liderliğini 'Dayı' kod adlı Erkan B.'nin yaptığı şebeke, uyuşturucu satışında şifre olarak da film türlerini kullanıyormuş

İstanbul'da Jandarma'nın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 6 kişi yakalandı. Şebekenin liderinin "Dayı" kod adı kullandığı öğrenildi. Şebekenin uyuşturucu şatısında şifre olarak da film türlerini seçtiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı timleri uyuşturucu madde satışı yaptığı iddia edilen şebekeyi takibe aldı.

26 Nisan'da başlayan ve 6 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında ele başlığını 'Dayı' kod adlı Erkan B.nin yaptığı şebeke tespit edildi. Şebekenin Eyüp, Fatih, Güngören, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Şişli ilçelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlendi. Yapılan takibin ardından 15 Eylül günü, şebeke üyesi F. G.'nin kullandığı lüks cipe baskın düzenlendi.

'FİŞEK' ELE GEÇİRİLDİ

Cipte bulunan F.G gözaltına alındı. F.G.nin üzerinde yapılan aramada bir miktar "fişek" tabir edilen kokain ele geçirildi.

Cipte yapılan aramada ise zula olarak tabir edilen gizli bölmelerde 72 paket satışa hazır halde kokain bulundu. Adliyeye sevk edilen F.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. F.G'nin ifadeleri doğrultusunda harekete geçen jandarma ekipleri İstanbul'da önceden tespit edilen 5 farklı adrese daha baskın düzenledi. Baskında şebeke lideri 'Dayı' kod adlı E. B. ile birlikte B. E., E. K., E. U. ve N. E. de gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 745 gram toz esrar, 13,5 gram toz kokain, 5 gram Taş kokain, 1 adet 9 mm Browning marka tabanca, 10 adet 9mm tabanca mermisi, 1 adet hassas terazi, 6 adet cep telefonu ve 7 adet SİM kart ele geçirildi.

Haberin Devamı

LÜKS İÇİNDE YAŞIYORLAR

Jandarmanın yaptığı tespitlerde şebeke lideri olduğu iddia edilen Dayı kod adlı Erkan B., Eyüp'te bulunan lüks bir sitede yaşıyordu. Genellikle zengin müşterilere satış yapan şebekenin günlük kazancı 50 bin lirayı buluyordu. Ancak şebeke üyeleri bu paraları aynı gün eğlence merkezlerinde harcıyordu. Kendilerine lüks ev ve cipler alan şebeke üyeleri para biriktirmiyor günlük harcıyordu.

FİLM TÜRLERİNİ KOD OLARAK KULLANIYORDU

Şüpheliler kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde teknik takibe takılmamak için uyuşturucu türlerine farklı kodlar veriyordu. Buna göre eroine "bilim kurgu", esrara "animasyon film", ecstacy hapa "dizi film", kokaine "romantik film" kodları veriliyordu.

Müşteriye' romantik film var. 2 saatlik hem de' diye söylendiğinde müşteri onaylarsa '2 gram kokain' götürülüyordu. Adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA