Gündem Esrarengiz iskelet Ankara'ya gönderildi

Esrarengiz iskelet Ankara'ya gönderildi

Paylaş
Esrarengiz iskelet Ankara'ya gönderildi

Rize'de eski bir evin temelinde kazı yapılırken bulunan 2 ayaklı hayvan ve yavrusuna ait iskelet, incelenmek için Ankara'ya gönderildi

Pazar İlçesi Aktaş Köyü’nde geçen ay Cihan Yılmaz’ın eski evinin temelinde kazı yaparken bulduğu ve yapılan ilk incelemede ne olduğu anlaşılamayan 2 ayaklı hayvan ve yavrusuna ait iskelet, Müze Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

Rize Valiliği’nin, iskeletin evin yaklaşık 1 metre altında dolgu toprak içinde bulunmasının dinazor iskeleti olması ihtimalini ortadan kaldırdığı yönündeki açıklaması ardından, iskeletin incelemesinin yapılması için Rize Üniversitesi (RÜ) aracılığı ile konuyu araştırabilecek üniversite arandı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin iskeleti incelemeyeceklerini bildirmesinden sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü’nden olumlu yanıt geldi.


Bunun üzerine iskeletler, bir yetkili nezaretinde Ankara’ya gönderildi. Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümünde yapılacak inceleme ardından iskelet sırrının çözüleceğini ve hangi hayvana ait olduğunun anlaşılacağını söyledi.

Hocaoğlu, bu hafta içerisinde bir sonuç beklediklerini de ifade etti.

Muhammet KAÇAR/DHA