Gündem Esrarengiz MİT'çi Adliye'de

Esrarengiz MİT'çi Adliye'de

Paylaş
Esrarengiz MİT'çi Adliye'de

Ergenekon kapsamında evinde arama yapılırken yurtdışında olan MİT mensubu Kozinoğlu Afganistan'dan Türkiye'ye döndü ve Adliye'ye götürüldü

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Oda TV'ye yapılan operasyonda evinde arama yapılan, hakkında yakalama kararı bulunan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun dün Afganistan'dan Türkiye'ye döndü. Kozinoğlu, Adliyeye girişi sırasında ilk kez kameralar tarafından görüntülendi.

Haberin Devamı

Kozinoğlu, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile getirildi. MİT Afganistan sorumlusu R.T'nin eşlik ettiği Kozinoğlu'nu getiren uçak dün saat 18.00 sularında Ankara'ya indi. Etimesgut'taki askeri havaalanına iniş yapması planlanan uçak, Esenboğa'ya indi. Havaalanı çalışanları tarafından fark edilen Kozinoğlu, hiçbir kontrolden geçirilmeden kendisini bekleyen MİT mensuplarınca götürüldü.

Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ancak yurtdışında olduğu için gözaltına alınamayan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu, Adliye'ye geldi.

MİT görevlisi Kozinoğlu’nun adliyeye gelişende MİT görevlileri ile gazeteciler arasında adeta kovalamaca yaşandı. Kameralardan kaçmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi.

Haberin Devamı

KAMERALARDAN KAÇTI

Kozinoğlu’nun adliyeye gelişinde MİT görevlileri ile gazeteciler arasında kovalamaca yaşandı. Kozinoğlu’nun görüntüsünü vermek istemeyen MİT görevlileri bir arabayı gazetecilerin beklediği kapıdan içeri soktu. Herkes Kozinoğlu’nun geldiğini düşünürken, Kozinoğlu başka bir araçla, tutukluların girdiği kapıdan girmek istedi ancak burada da haberciler ve kameralarıyla karşılaştı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4942","4942","201103","4942-4.jpg");

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Kameraların görüşünden çıkmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi. Daha sonra üniversite kapısından çıkan Kozinoğlu, geldiği araca tekrar binerek adliyenin ön kapısından uzaklaştı. Kozinoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

PROTOKOL KAPISINDAN GİRDİ

Cezaevi araçlarının girdiği kapıdan uzaklaşan Kozinoğlu, daha sonra Hakim ve Savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye girdi.