Gündem Esrarengiz yangınlar korkutuyor

Esrarengiz yangınlar korkutuyor

Paylaş
Esrarengiz yangınlar korkutuyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, 6 çocuklu Büyülü ailesinin yaşadığı 2 odalı evde son 2 günde 14 kez yangın çıktı

Siverek’e 25 kilometre uzaklıktaki Şekerli Köyü’ndeki yangınlar, çarşamba günü Büyülü ailesinin evinde başladı. Aniden çıkan yangında halı ve bazı eşyaları yanan Büyülü ailesi, yangını komşularının yardımı ile kendi imkanları ile söndürdü.

Ancak yangınlar peş peşe çıkmaya devam edip evdeki eşyaların kısmen yanmasına yol açtı. Esrarengiz şekilde aniden çıkan yangınlar, 30 yıldır aynı evde yaşayan Büyülü ailesi fertleri ile köy sakinlerinin korkuya kapılmasına yol açtı.

2 gün içerisinde 14 kez evleri yanan Büyülü ailesi fertleri, son çare olarak evdeki eşyalarını dışarı çıkararak yanmasını önleme yolunu seçti. Korkudan eve giremeyen ve geceleri yakınlarının yanında misafir olan aile fertlerinden 60 yaşındaki Eyüp Büyülü, "30 yıldır burada yaşıyoruz. Bugüne kadar en küçük bir sorunla karşılaşmadık.

Ancak son 2 günde 14 kez peş peşe evin değişik yerlerinde yangın çıktı. Durduk yere çıkan yangınlarda eşyalarımız yanmaya başladı. Kendi imkanlarımız ile yangınları söndürüyorduk ama tekrar çıkınca korkmaya başladık. Son çare olarak eşyaları sokağa çıkarıp, biz de eve girmeme kararı aldık" dedi.

Eyüp Büyülü, durumu jandarmaya bildirdiklerini, güvenlik güçlerinin yaptıkları incelemede de herhangi bir bulguya ulaşamadığını anlattı.

Büyülü, "Yaşadıklarımızı tarif edemiyoruz ve anlam veremiyoruz. Ailece perişan durumdayız, evimize giremiyoruz ve bu sorumuzun çözülmesi için yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Mehmet SEZGİN/DHA