Gündem Esrarengiz yangınlara karşı muska astılar

Esrarengiz yangınlara karşı muska astılar

Paylaş
Esrarengiz yangınlara karşı muska astılar

Van'ın Karakoç köyünde 16 gündür Kumriye Yıldız'ın evinde çıkan esrarengiz yangınların sırrı bir türlü çözülemiyor

Esrarengiz yangınlar karşısında çaresiz kalan köylüler, din adamlarından yardım istedi. Evin bir çok yerine, din adamları tarafından hazırlanan muska ve ayetler asıldı. 8 kişilik Yıldız ailesi de yıllardır yaşadıkları evi terk ederek yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Van'a 40 kilometre uzaklıktaki bin 500 nüfuslu Karakoç köyünde şu günlerde büyük bir korku yaşanıyor. Kumriye Yıldız'ın evinde 16 gün önce esrarengiz bir şekilde başlayan yangınlar sürerken, yangınların sebebinin ise 'cinler' olduğu konuşulmaya başlandı. Hergün farklı bir yerde başka bir malzemenin yandığı evde elektronik cihazlar, beyaz eşyalar bile yanarak kullanılmaz hale geldi.

EVİN HER TARAFINA MUSKA ASILDI

Olay üzerine Van Valiliği'ne başvuran aileye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından gönderilen giyecekler de yanınca, eşi 5 yıl önce ölen Kumriye Yıldız, oğlu, gelini ve 5 çocuğu 3 gün önce evi terk etmek zorunda kaldı.

Sorunlarına çözüm bulmayan ve büyük sıkıntı yaşayan aile, evdeki esrarengiz yangınların sebebini din adramlarına sordu. Din adamları da yangınların sebebinin cinler olduğunu ileri sürünce, korkunun boyutu daha da arttı. Din adamları tarafından yazılan muska ve ayetler evin birçok noktasına asıldı.

Haberin Devamı



'ÜZERLERİNDEKİ GİYSİLER BİLE YANIYOR'

Sadece erkeklerin dualar okuyarak, girip çıkabildiği evi yıkmaya da korktuklarını söyleyen köylüler, kidedi. Yakınlarının yanında kalan Yıldız ailesi ise yetkililerden kendilerin yeni bir ev yapmasını istiyor.

Osman BEKLEYEN / VAN, (DHA)