Sağlık Estetik ameliyat yaşı 15'e düştü

Estetik ameliyat yaşı 15'e düştü

Paylaş
Estetik ameliyat yaşı 15'e düştü

Estetik Cerrah Prof. Kutlu, estetik operasyonlarda yaş sınırının düştüğünü söyledi, "Kızlar 15, erkekler ise 16 yaşında estetik ameliyat olmaya başladı" dedi

Son yıllarda Türkiye de dahil dünyanın birçok ülkesinde gençlerin estetik ameliyatlara ilgisinin arttığını belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, estetik operasyonların sağlık açısından ya da kişinin isteğine göre yapıldığını aktardı.

Sağlığa zarar verecek estetik operasyonların yapılmaması gerektiğini vurgulayan Kutlu, "Özellikle burun ameliyatları için şimdiye kadar genelde kabul edilen yaş sınırı kızlarda 17, erkeklerde 18 iken son zamanlarda bunun 2 yaş geriye çekildiğini görmekteyiz" diye konuştu.

KADINLAR DA ERKEKLER DE BURUN ESTETİĞİ İSTİYOR

Kadınların estetikte, burun, kepçe kulak, dudak kalınlaştırma, yağ aldırma, yağ veya değişik dolgu maddelerinin enjeksiyonu, aknelerin yok edilmesi, karın gerdirme ve çarpık bacakların düzeltilmesi gibi isteklerde bulunduğunu ifade eden Kutlu, şöyle konuştu:

"Erkeklerde ise yine burun estetik ameliyatları ön sırada olmak üzere, kepçe kulak düzeltilmesi, özellikle yağ aldırma ve jinekomasti dediğimiz memelerde aşırı büyüme ve kitle oluşumunun ortadan kaldırılması, akne izlerinin silinmesi ve karın germe sayılabilir. Estetik operasyonlarda yaş sınırı çeşitli faktörler nedeniyle gittikçe aşağıya düşüyor. Kızlar 15, erkekler ise 16 yaşında ameliyat edilebiliyor."

Kutlu, memenin bazı kızlarda kamburluk oluşturacak şekilde etki bırakması halinde estetik operasyon yapılmasının doğru bir karar olduğunu dile getirdi.

TELEVİZYON DİZİLERİ VE POP STAR KÜLTÜRÜ ETKİLİ

Yazılı ve görsel basın ile televizyon dizilerinin estetik ameliyatların gençler arasında yaygınlaşmasında etkili olduğunu söyleyen ve genç kızların estetik operasyonlarla gittikçe birbirine benzediğini belirten Kutlu, şunları anlattı:

"Her kanalda sayıları giderek artan diziler, pop star, türkü star veya benzeri yarışmalar ki bunlardan birisi de daha çok küçük yaş grubunu da içeriyordu, buralarda uygulanan makyaj, giysiler, takılar, mizansenler ve en önemlisi uyandırılan hayaller önemlidir. Bu arada çıkan renk dolu gençlik dergileri, fotoğraf teknikleri yine etkili olmuşlardır ancak bu arada etken olarak biz plastik cerrahlar, kendimize de pay çıkartacak olursak, geliştirilen yeni tekniklerimiz cerrahiyi daha uygun, kısa zamanlı emin ve güvenilir kılmıştır. Sonuçlarının da daha erken dönemde sorunsuz görülmesi ve bunların yine basına yansıması talep artışlarına önemli katkı getirmiştir."

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, estetik operasyonlarda, cerrahi girişimin amacının, şekilsel bozukluk, fiziksel olgunluk düzeyi ve ebeveynlerin ameliyat konusundaki görüşlerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

AA

Haberin Devamı