Et alırken dikkat!

Alışverişlerinizde alınan kırmızı ve beyaz etlerde nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Perşembe, 09 Haziran 2011 - 08:56

Et alırken dikkat!

Özellikle bilinmeyen yerlerden alınan ve güvenmediğiniz etler ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Diyetisyen ve NLP Uzmanı Serkan Tutar, sağlımız açısından büyük önem taşıyan uyarılarda bulunuyor.

Kırmızı Et Alırken…

• Sağlıklı olmayan etler tüketildiğinde insanlara, barsak parazitleri, tenyalar, bakteriyel hastalıklar, tüberküloz, salmonella gibi hastalıklar geçebilir. Bu tür hastalıkları taşımayan etlerin üzerindeki damgalara dikkat etmek gerekmektedir.

• Kırmızı et alırken, soğuk dolaplarda saklandığına dikkat etmelisiniz. Özellikle bozuk buzdolaplarında saklanan etlerde bakteri üreme riski yüksektir.

• Kıyma alacaksanız, büyük et parçalarından çektirmelisiniz. Etin çekildiği cihazın üzerinde daha önceki çekimden kıyma kalmadığını kontrol ettirin. Almış olduğunuz kıymayı buzdolabında en fazla bir gün bekletmelisiniz. Parça etleri ise iki-üç gün buzdolabında bekletebilirsiniz.

• Ayrıca kestireceğiniz etin renginin morarmaya yüz tutmuş olmaması ve canlı kırmızı renkte olması önemlidir.

Beyaz Et Alırken…

• Beyaz etlerin kırmızı etler gibi soğuk dolaplarda saklanması önemlidir. Eğer almış olduğunuz beyaz etin bu tür ortamlarda saklanmadığını görüyorsanız kesinlikle uzak durmalısınız.

• Özellikle tavuk etinin güvenilir bir marka olarak tercih edilmesi sağlığınız açısından dikkat edilmesi gereklidir.

• Ayrıca ambalaj üzerindeki son kullanma tarihini okumanız gereklidir. Tavuk etlerini alırken sıfır derecede saklandığına ve bir-altı gün arasında tüketimi gerektiğini unutmayın.

HÜRRİYET AİLE