Ekonomi Et fiyatı arttı ucuz kıyma kıymete bindi

Et fiyatı arttı ucuz kıyma kıymete bindi

Paylaş
Et fiyatı arttı ucuz kıyma kıymete bindi

Ramazan ayı dolayısıyla kırmızı ete yönelik talebin artması, hayvanların en kalitesiz bölümü olan bahar eti, tavuk ve kafa etinin katılmasıyla fiyatı düşürülen kalitesiz hazır kıymanın fiyatını yükseltti. Geçen Ramazan'da 6-7 liradan satılan hazır ucuz kıyma, bu yıl 11 liraya çıktı

11 liraya yükseldi

Haberin Devamı

Ramazan ayı dolayısıyla kırmızı ete yönelik talebin artması, içine ‘bahar eti’, tavuk ve kafa eti ile fazla miktarda yağ katılarak fiyatı düşürülen kalitesiz hazır kıymanın bile fiyatını yükseltti. Ramazan ayı dolayısıyla oldukça yoğun olan pazarlarda dana eti kıymasının kilosu 20 liraya satılıyor. Geçen yılın ramazan ayında 6-7 liraya alıcı bulan hazır kıyma, bu yıl 11 liraya yükseldi. 11 liralık, içine ne karıştırıldığı tam bilinmeyen bu kıyma da büyük talep görüyor.

Mutlaka hile vardır

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, vatandaşları hazır kıyma almamaları konusunda uyararak “Bir dananın kemikli etinin maliyetinin 17 lira olduğu bir dönemde hazır kıymanın 11 lira olması, endişe vericidir. 16-18 liraya bile hazır kıyma satılıyorsa, mutlaka hile vardır. Kesinlikle eti görerek, makinede çektirerek kıyma almalarını tavsiye ediyoruz. Kemiksiz kırmızı etin kilosu ortalama 24 liraya satılıyor. Yarım kilosu bile 10 lira etmezken, 11 liraya kıymayı nasıl yapıyorlar?” diye konuştu.

Haberin Devamı