Ekonomi 'Et fiyatındaki artış üretimle önlenir'

'Et fiyatındaki artış üretimle önlenir'

Paylaş
'Et fiyatındaki artış üretimle önlenir'

Kırmızı et fiyatındaki artışın bir sürecin sonucu olduğu, sorunun ithalatla değil, üretimi artırıcı politikalarla çözülebileceği bildirildi

ARZ TALEP DENGESİ BOZULDU

Haberin Devamı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, kırmızı et fiyatındaki artışın bir sürecin sonucu olduğunu, sorunun ithalatla değil, üretimi artırıcı politikalarla çözülebileceğini bildirdi.

Bayraktar, özellikle iç piyasada az olan küçükbaş canlı hayvan ve etin, Lübnan ile bazı Orta Doğu ülkelerine ihracatının artışıyla piyasada arz-talep dengesinin bozulduğunu, bunun da kuzu ve sığır eti fiyatlarını artırdığını belirtti.

İTHALAT ÜRETİCİYE DARBE

Şemsi Bayraktar konuyla ilgili açıklamasında, üretici kadar tüketicinin de korunması gerektiğini kaydetti. Bayraktar artışa karşı önerilerini şöyle sıraladı: “Fiyatlardaki artışa karşı tedbir alınmalı. Kaçakçılığı önlemek için küçükbaş hayvanlar mutlaka kayıt altına alınmalı ve bu sürekli güncellenmeli. Dışarıdan hayvan ithal etmek üreticiye darbe vurmaktır. Süt ve et fiyatında istikrarı sağlamak yeterlidir, aksi takdirde üretim yok olur.”

Haberin Devamı