Ekonomi Et ihalesinde ikinci perde bugün

Et ihalesinde ikinci perde bugün

Paylaş
Et ihalesinde ikinci perde bugün

İptal edilen canlı hayvan ithalatı ihalesi bugün yeniden yapılacak. İhale ile ilk etapta 8 bin ton canlı sığır alımı yapılacak

8 BİN TON CANLI SIĞIR

Haberin Devamı

Et ve Balık Kurumu (EBK) tarafından 4 ve 6 Mayıs’ta düzenlenen fakat rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilen canlı hayvan ithalatı ihalesi bugün yeniden yapılacak.

İhale ile ilk etapta 8 bin ton canlı sığır alımı yapılacak. İhale, ABD (Teksas, Alabama ve Washington hariç), Brezilya, Arjantin (Corrientes ve Misiones hariç), İzlanda, Norveç, Estonya, Litvanya, Letonya ve Macaristan bölgelerindeki sığırların alımına açık olacak.

KATILIM AZ OLMUŞTU

Fiyatlardaki tırmanışa ‘dur’ demek amacıyla alınan ithalat kararı sonucu açılan ihaleler katılım düşük olduğu için eleştirilmişti. 4 bin 25 ton sığır alımı ihalesinde, 500 tona en düşük teklifi 1.2 milyon euro’yla Berlinli Hacılar Helal Et vermişti.

Haberin Devamı

Şartname alan 10 firmadan üçü ihaleye katılmıştı. ABD ve Şili’den ithalatı kapsayan ikinci ihalede ise 5 bin tona 20 milyon 997 bin 500 dolar veren Ürdünlü Khaled Hijazi de ihaleye katılan tek firmaydı.