Dünya 'Et yiyenler yalancı ve cinsel suça meyilli'

'Et yiyenler yalancı ve cinsel suça meyilli'

Paylaş
'Et yiyenler yalancı ve cinsel suça meyilli'

Hindistan'da 11 - 12 yaş çocuklar için yazılan bir ders kitabında et yiyenlerin "kolaylıkla aldattıkları, verdikleri sözleri unuttukları ve cinsel suç işledikleri" belirtiliyor

Hindistan’a 11-12 yaş çocuklar için yazılan New Healthway adlı ders kitabı tartışmalara neden oldu. Eleştirilere neden olan ders kitabında et yiyenlerin "kolaylıkla aldattıkları, verdikleri sözleri unuttukları ve cinsel suç işledikleri" belirtiliyor.

Hindistan akademik çevreleri hükümetin daha büyük bir denetim kurmasını talep ederken, yetkililer okul kitaplarının içeriğinden kitapları seçen okulların sorumlu olduğunu savunuyor.

Delhi'deki Jamia Millia Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Janaki Rajan, "Bu, çocukları zehirliyor. Hükümet önlem alacak güce sahip ama suya sabuna dokunmuyorlar. " dedi.

Hindistan'da hangi okulların söz konusu kitabı ısmarlamış oldukları bilinmiyor. Ancak böylesi bir kitabın öğrencilerin eline geçebiliyor olmasının da büyük kaygı yarattığı belirtiliyor. Kitabın yayımcısı S. Chand, BBC'nin kendilerinden görüş alma taleplerine yanıt vermedi.

BBC Türkçe

Haberin Devamı