Ekonomi Etiketlere 'Yerli Malı' logosu

Etiketlere 'Yerli Malı' logosu

Paylaş
Etiketlere 'Yerli Malı' logosu

Türkiye’de üretilen malların etiketlerinde, Ticaret Bakanlığı’nca tespit ve ilan edilecek şekil, logo veya işaretleri kullanmak zorunlu olacak. Etikette, malın satış fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih de bulunacak

Ürün etiketlerine ‘yerli malı’ logosu geliyor. Ticaret Bakanlığı’nın ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliğe göre; Türkiye’de üretilen malların etiketlerinde, Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaretleri kullanmak zorunlu olacak.

Haberin Devamı

Etikette, malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarihin de bulunması gerekecek. Uygulama 15 gün sonra başlayacak.

OKUNABİLİR OLACAK

Yeni düzenlemeyle etiketlerin daha okunabilir olması da sağlanacak. Buna göre; etiketlerin fiyat listesinin üzerindeki rakam ve harflerin okunabilir, eksiksiz, gerçeğe uygun, yeterli büyüklükte ve başka rakam, kelime ve işaretlerle karıştırılmayacak şekilde olması, yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler içermemesi zorunlu olacak. Ayrıca etiketin hangi ürüne ait olduğu da açıkça belli olacak.

TÜKETİCİ KORUNACAK

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada, değişiklikle ekonomik istikrara katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan fiyat dalgalanmaları, fiyat etiketinde tüketici lehine düzenlemeler yapılarak ek tedbirlerin alınması gerekliliğini doğurdu. Tüketicilerin ekonomik çıkarları korunacak” denildi.

Haberin Devamı

TEŞVİK EDİLECEK

Düzenlemenin tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi açısından önemli olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Tüketicinin yerli ürünler hakkında bilgi sahibi olması, yerli ürün tüketiminin özendirilmesi, teşvik edilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlandı. Bakanlığımız bu konudaki tüketici mağduriyetlerini önlemek için gerekli tedbirleri alıyor.”