Türkiye (Son Dakika) Etiler'de 'yüksek ses' cinayeti

Etiler'de 'yüksek ses' cinayeti

Paylaş
Etiler'de 'yüksek ses' cinayeti

Etiler'de otomobilde yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı üç genç tarafından 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen 19 yaşındaki Erkan Altuntaş, toprağa verilmek üzere memleketine götürüldü

14 YERİNDEN BIÇAKLANDI

Ailesinin bina görevlisi olarak çalıştığı, kendisinin de çocukluğundan beri yaşadığı Aytar Caddesi, Başa Sokağı’na bugün saat 15.00 sıralarında cenazesi getirilen Erkan Altuntaş için helallik alındı. Cenazenin getirildiği sırada Erkan Altuntaş babası Mahir Altuntaş ile annesi Fatma Altuntaş gözyaşlarına boğuldu. Sokaktaki Ufuk Apartmanı’nda bina görevlisi olarak çalışan Mahir Altuntaş, habercilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Oğlumu bıçaklayanlar ilk olarak burada 45-50 dakika boyunca müzik çalmışlar. Bizimkiler de o sırada burada oturuyorlarmış. Onlara bakmışlar. Onlar da ‘Niye bakıyorsunuz?’ diye çıkışmışlar. Bizimkiler ses çıkarmamış. Önce sözlü sataşmışlar bizimkiler üç kişi olunca ilkin bir şey yapmamışlar. İçkili ve haplılarmış. Gidip buradaki bir büfeyi patlatıyorlar.

Oradan bıçakları, kamaları hepsini alıyorlar, geliyorlar. Benim çocuk da büfede mutfağa saklanıyor. Büfedekiler isteseler çocuğumu onlara vermezdiler. Benim çocuğu çıkarıyorlar. Koluna girmişler hem yürüyorlar hem bıçaklıyorlarmış. Görenler şakalaştıklarını zannetmişler. 14 tane bıçak yarası almış. Bana haber verdiler gittim çocuk orada yatıyor. Zanlıların hepsi yakalanmış, dediler. Bu işin peşini bırakmasınlar. Çok büyük ceza almalarını istiyorum."

Lise birinci sınıftan okulu bırakan Erkan Altuntaş’ın yoklama yaptırdığı, 6 ay sonra askere gitmeye hazırlandığı belirtildi. Erkan Altuntaş’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kastamonu’nun Doğanyurt İlçesi’ne götürüldü.

HASTANEYE KALDIRILDI AMA KURTARILAMADI

Nispetiye Mahallesi, Aytar Caddesi No 26 önünde, Pazar günü saat 02.30 sıralarında, bir kuaförün yanında 19 yaşındaki Erkan Altıntaş, otomobilinin içinde müzik dinleyen 3 kişiyi, sesi kısmaları konusunda ikaz etti. Bu ikaz üzerine otomobilde bulunanlar ile Erkan Altıntaş arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olay sırasında Erkan Altıntaş bıçaklanarak ağır yaralandı. Çevreden yetişenler tarafından Şişli Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan Erkan Altıntaş, kurtarılamadı.

"BİZİ MÜZİĞİ KISMAMIZ İÇİN İKAZ ETTİLER DAHA SONRA DA DÖVMEYE KALKTILAR"

Polis tarafından başlatılan soruşturmada olaya karıştıkları tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği’ne getirilen üniversite öğrencisi Şükrü Yiğit Ç. (22), Kayacan A. (22), Berkay S. (22) sorgulandı. Zanlıların, Erkan Altıntaş’la müziğin sesi yüzünden tartıştıklarını daha sonra yanından ayrılan mağdurun arkadaşlarını alarak kendilerini dövmek için geri geldiğini iddia etti. Poliste ifade veren Şükrü Yiğit Ç. "Bizi müziği kısmamız için ikaz ettiler daha sonra da dövmeye kalktılar. Kendimizi korumaya çalıştık" dedi.

Poliste işlemleri tamamlanan Şükrü Yiğit Ç., Kayacan A. ve Berkay S. işlemleri tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Ali AKSOYER- Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı