Dünya Etiyopya uçağı 90 kişiyle düştü

Etiyopya uçağı 90 kişiyle düştü

Paylaş
Etiyopya uçağı 90 kişiyle düştü

Beyrut'tan havalanan yolcu uçağı, 90 kişiyle Akdeniz'e düştü. Uçakta Türk de var...

Beyrut’tan Addis Ababa’ya gitmek üzere havalanan bir yolcu uçağı, olumsuz hava şartları nedeniyle, içindeki 90 kişiyle birlikte Akdeniz'e düştü. Uçakta bir de Türk yolcu bulunduğu belirtiliyor.

Havalandıktan kısa bir süre sonra düşen Etiyopya Havayollarına ait yolcu uçağının bulunduğu mevkinin belirlendiği ve arama kurtarma çalışmalarının başladığı bildirildi. Uçağın, sahil köylerinden Na’ameh yakınlarında, 3,5 kilometre açıkta düştüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

FRANSIZ BÜYÜKELÇİ'NİN EŞİ DE UÇAKTAYDI

arama kurtarma çalışmalarında en az 23 cesedin çıkarıldığı bildirildi. Lübnan Savunma Bakanlığından bir yetkili, Lübnan açıklarında yürütülen arama-kurtarma çalışmaları kapsamında ulaşılanlar arasında çocuk cesetlerinin de bulunduğunu söyledi.

Öte yandan Fransa’nın Beyrut Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Dennis Pietton’un eşi Marla Pietton uçak yolcularının arasında bulunduğu belirtildi. Büyükelçi Dennis Pietton, geçen yıl ekimde Beyrut’taki görevine başlamıştı.

83 YOLCU, 7 KİŞİLİK MÜRETTEBAT

Uçağın olumsuz hava koşulları altında havalandığının bilindiğini belirten El Aridi, kaza nedeniyle ilgili bir şey söylemek için henüz erken olduğunu, ancak bu konunun da araştırıldığını söyledi. TSİ 02.00 sularında Akdeniz’e düşen Boeing 737-800 tipi uçakta 83 yolcu ve 7 kişilik mürettebat olmak üzere toplam 90 kişi bulunuyordu.

AA

Haberin Devamı