Siyaset Etiyopya ulusal bayram için FETÖ okulunu kullandı
Paylaş
Etiyopya ulusal bayram için FETÖ okulunu kullandı

Etiyopya, ulusal gün etkinlikleri için Harar şehrine çağırdığı gazetecileri FETÖokulunda ağırladı. Anadolu Ajansı muhabirleri katılmayarak etkinliği protesto etti

Etiyopya hükümeti, ulusal gün etkinliklerini takip etmesi için çağırdığı gazetecileri Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okulda ağırladı.

Ülkede her yıl düzenlenen Etiyopya Ulusları ve Halkları Günü etkinliklerini izlemek için Etiyopya İletişim Ofisi ve Federal Meclisi tarafından Harar şehrine getirilen 70 kadar gazeteci şehirdeki FETÖ okuluna yerleştirildi.

'OTEL BULAMAYIZ' DEYİP PROGRAMI DEĞİŞTİRMEDİLER



Gazeteci grubunda bulunan Anadolu Ajansı muhabirleri, ekinliğin FETÖ okulunda yapılmasına tepki göstererek programa katılmadı.

Muhabirlerin itirazı üzerine Endonezyalı yetkililer, organizasyonun merkez tarafından yapıldığını ve bu sayıda kişiyi yerleştirecek otel bulamayacaklarını ileri sürerek programın aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Etiyopya’da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait altı okul bulunuyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAPATILMALARINI İSTEMİŞTİ



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimi öncesi düzenlediği Afrika gezisinde Etiyopya'yı da ziyaret etmişti. Erdoğan 13 Ocak 2015'te gerçekleşen ziyaretinde ülke yönetimini uyararak,

"Devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere.” demişti.

Haberin Devamı