Eğitim - Kariyer Etkili öğretmen 'göz'den anlaşılacak

Etkili öğretmen 'göz'den anlaşılacak

Paylaş
Etkili öğretmen 'göz'den anlaşılacak

Öğretmenlerin etkili ders anlatma becerileri ‘göz hareketlerini izleme’ teknolojisi ile tespit edilecek

Sevim Büyüktaş Demir

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) koordinatörlüğünde ‘Öğretmenlik Deneyiminin Yüksek Teknoloji ile Analizi (e-Teach)’ projesi başlatıldı. Öğretmenlerin etkili ders anlatma becerilerinin tespit edilmesini sağlayan proje Avrupa Birliği (AB) desteğiyle Türkiye, İtalya ve Litvanya’da yürütülecek. Proje, Türkiye Ulusal Ajansı ile AB Erasmus+ tarafından da destekleniyor.

Gençlere daha iyi eğitim

Öğretmenler, teknoloji ile donatılmış sınıflarda ders anlattıkları esnada göz hareketleri özel gözlüklerle kaydedilecek ve analiz edilecek. Böylece etkili öğretmen modeli belirlenecek. ODTÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, proje ile gençlerin daha iyi eğitilmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Başarılı sınıf yönetimi

Sınıfın daha iyi yönetilmesi ve teknoloji ile derslerin daha etkin anlatılması konularında öğretmenlere kendi gözlerinde toplanan verileri kullanarak bilgi verilecek. Prof. Dr. Çağıltay bu sayede deneyimsiz öğretmenlerin, deneyimli öğretmenlerin gözünden sınıf yönetimini görebileceklerini söyledi.

Yeni yöntemler yolda

Öğretmenlerin eğitim teknolojilerini çok daha kısa sürede kazanmaları için yöntemler de belirleyeceklerini ifade eden Prof. Dr. Çağıltay, bilgisayar destekli öğrenme içerikleri tasarlayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı