Spor Euroleague'de Türk derbisi Fenerbahçe'nin

Euroleague'de Türk derbisi Fenerbahçe'nin

Paylaş
Euroleague'de Türk derbisi Fenerbahçe'nin

Turkish Airlines EuroLeague dördüncü hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank evinde ağırladığı Fenerbahçe’ye 87-103 mağlup oldu

Bu galibiyetle Fenerbahçe dördüncü galibiyetini alırken Galatasaray Odeabank dördüncü mağlubiyetini aldı.

Maça ev sahibi 6-0 ile başladı. Savunmada agresif olan Galatasaray Odeabank, rakibine ilk iki dakikada sayı şansı vermedi. İlk hücumlarından boş dönen Fenerbahçe, maça forvetlerinin sayılarıyla girmeyi başardı. Karşılaşmada ilk beş dakika geçilirken 13-7 Galatasaray Odeabank üstünlüğü vardı. Televizyon molasından 0-4’lük seriyle dönen Fenerbahçe skoru 15-11 yaptı. İlk çeyrekte son 1.30’a girilirken skor 19-16 Galatasaray lehineydi. İlk çeyrek sonunda ise Galatasaray skor üretemezken savunmada da Ekpe Udoh’u serbest atış çizgisine sık sık gönderdi. Çeyrek sonunda skor 19-22 Fenerbahçe lehineydi.

İkinci çeyreğe de daha iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Galatasaray rakibini durdurmakta zorluk çekerken Fenerbahçe adına etkili olan isim Gigi Datome idi. İkinci çeyrekte ilk iki dakika 24-30 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi. Fenerbahçe üç sayı çizgisi gerisinden çok etkili olurken ilk beş dakika da 26-40 Fenerbahçe önde olan taraftı. İkinci çeyrekte Galatasaray hücum ve savunma ritmini tamamen kaybederken Fenerbahçe sahada her istediğini yapan taraftı. Çeyrek sonunda ise ufak bir Galatasaray serisi geldi. Takımlar devre arasına 41-48’lik skorla girdiler.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. İlk iki dakikada Fenerbahçe 45-52 ile liderliğini sürdürdü. Galatasaray bu dakikadan sonra iyi savunma yapsa da farkı daha da eritecek şanslardan faydalanamadı. İlk beş dakika geçilirken 48-54 Fenerbahçe önde kalmaya devam etti. Galatasaray’ın yaptığı hataları iyi değerlendiren Fenerbahçe bitime üç dakika kala farkı yeniden çift hanelere taşıdı (50-62). Çeyreğin son bölümünde ise Galatasaray Odeabank’ta Russ Smith çembere giderek etkili oldu ve farkı Galatasaray tek hanelere çekti.

Son çeyreğe takımlar 64-70 ile girdiler. Son çeyrek başında Fenerbahçe farkı yine çift hanelere taşıdı (66-79). Galatasaray farkı eritmek adına bulduğu şansları skora çevirmekte sorun yaşamaya devam ederken maçta bitime 4.35 kala 74-84 Fenerbahçe üstündü. Maçın son beş dakikalık bölümünde Fenerbahçe hata yapmazken sahadan da galip ayrılan taraftı.

Haberin Devamı