Spor Euroleague tarihinin en iyisi Udoh, rekorunu geliştirme peşinde

Euroleague tarihinin en iyisi Udoh, rekorunu geliştirme peşinde

Paylaş
Euroleague tarihinin en iyisi Udoh, rekorunu geliştirme peşinde

Sarı lacivertli takımla geçtiğimiz sezon Euroleague’te 27 maça çıkan Udoh, bu maçlarda toplam 61 blok yaptı ve bu alanda Euroleague’te bir sezon içerisinde en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile imzalayan Ekpe Udoh, Euroleague’teki ilk sezonunda adeta rakiplerine pota altını dar etmişti.

Amerikalı oyuncu daha önce Unicaja Malaga maçında yaptığı 7 blokla da tarihe geçmişti. Udoh’tan önceki rekor ise 52’ydi. Geçtiğimiz sezon Galatasaray Odeabank forması giyen Stephane Lasme, 2012-13 sezonunda Panathinaikos formasıyla bu sayıya ulaşırken, yine geçtiğimiz yıl Eskişehir Basket ile Türkiye Basketbol Ligi tecrübesi yaşayan Shawn James de aynı sezonda Maccabi Tel Aviv formasıyla bu sayıya ulaşmıştı.

Normal sezonda Fenerbahçe formasıyla 8 maça çıkan Udoh, bu maçlarda 1,8 blok ortalaması yakalamıştı. Top16’da 14 maça çıkan Udoh, ortalamasını yükseltmiş ve maç başına 2.4 blok yapmıştı. Real Madrid’e karşı 3 maçta biten serinin tüm maçlarında forma giyen yıldız oyuncu, bu seride de 2 blok ortalamasına ulaştı. Final Four’da Laboral Kutxa ve CSKA Moskova’ya karşı 4’er blok ile oynayan Udoh, toplamda 61 bloğa ulaştı ve Euroleague tarihinde bir sezonda yapılmış en fazla blok sayısına ulaştı.

Haberin Devamı