Spor Euroleague'de haftanın MVP'si Rudy Fernandez

Euroleague'de haftanın MVP'si Rudy Fernandez

Paylaş
Euroleague'de haftanın MVP'si Rudy Fernandez

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Barcelona'yı 97-73 yenen Real Madrid'in İspanyol oyuncusu Rudy Fernandez, 6. haftanın en değerli oyuncusu (MVP) oldu.

THY Avrupa Ligi’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, iki İspanyol ekibinin karşılaşmasında 22 sayı, 9 ribaunt, 5 asist, 3 top çalmalık performans sergileyen Real Madrid'in yıldız oyuncusu Rudy Fernandez, turnuva kariyerinde 7. defa, bu sezon ise ilk kez haftanın MVP’si olmaya hak kazandı.

Karşılaşmada iki sayılık atışlarda 7’de 6 ile oynayan Fernandez, üç sayı çizgisinin gerisinden 6’da 3, serbest atış çizgisinden ise 2’de bir isabet sağladı. Fernandez, haftayı Top 16 turunun en yüksek indeks puanı olan 38 puanla
kapattı.
Kızılyıldız Telekom’un sahasında Zalgiris Kaunas’a 70-68 kaybettiği maçta 17 sayı, 10 ribaunt, 2 asistle mücadele eden Boban Marjanovic, 35 indeks puanıyla MVP sıralamasında ikincilikte yer aldı.

Unicaja Malaga’dan Jayson Granger ise Nizhny’yi 85-76’lık skorla geçtikleri mücadelede ürettiği 29 sayı, 5 asistle 34 indeks puanı toplayarak Fernandez ve Marjanovic’in ardından 3. sırayı elde etti.

AA

Haberin Devamı