Magazin 'Eurovision ülke için millli meseledir'

'Eurovision ülke için millli meseledir'

Paylaş
'Eurovision ülke için millli meseledir'

Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz, Eurovision Şarkı Yarışması'nı milli bir mesele olarak görmemiz gerektiğini belirterek, “Eurovision, milli maçlardaki başarılar gibi ülke tanıtımına, turizme ve toplumsal barışa katkı sağlayarak, aidiyet duygumuzu artırır' diye konuştu

Eurovision'un en güçlü adaylarından Ayna Grubu'nun solisti Erhan Güleryüz, yarışmayı toplumsal kaynaşma aracı olarak gördüğünü ve yarışmaya, aidiyet duygumuzu artıracak milli bir mesele olarak baktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcı, Eurovision'da yarışması için gelen teklifi, severek kabul edeceğini belirtti. Güleryüz, yarışmanın hafife alınıp eğlence gibi görülmemesi gerektiğini, milli maçlardaki başarılar gibi yarışmanın da ülke tanıtımına, turizme ve toplumsal barışa katkı sağlayacağını, hatta dağdaki teröristin bile birinciliğe sevinerek aidiyet duygusunu yaşayacağını da sözlerine ekledi.

Güleryüz, "Ayna Grubu olarak 14 yılda, 2 binin üzerinde konser verdik. Şarkıcının er meydanı bar sahnesi değil halk sahneleridir. Barları değil, konser alanını doldurana oy verilir" dedi. Eurovision Şarkı Yarışmasına İngilizce şarkıyla katılmanın, birinciliğe daha çok yaklaştıracağını

da söyleyen Güleryüz, "Ortak iletişim dili olarak İngilizce ile yarışılabilir. Anadolu otantizmini şarkıya ekleriz. Kim giderse gitsin, birinciliğin ciddiyetini algılamalı. Ülkemizin sosyopolitik durumu iyi anlaşılmalı. Sertab'ın Eurovision birinciliği bu topluma çok şey katmıştır. Bu önemsenmelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı