Ekonomi Ev almanın zamanı ama aceleye gerek yok

Ev almanın zamanı ama aceleye gerek yok

Paylaş
Ev almanın zamanı ama aceleye gerek yok

FiYapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, konut fiyatlarının alım için uygun olduğunu söyledi

Haber: Ahmet Çelik

İnşaat şirketlerinin ‘Fiyatlar çok uygun birkaç ay sonra artmaya başlayacak’ telaşıyla tüketicileri konut almaya çağırmasına FiYapı’nın patronundan itiraz geldi.

Pahalı konut devrinin sona erdiğini söyleyen Fikret İnan, “Tüketicileri yanlış yönlendirmemek lazım. Tamam, fiyatlar uygun ve emlak almanın zamanı. Ancak, altı ay sonra fiyatlar artar da denemez. İnşaatta belirli dönemlerde belirli trendler oluşur. Şimdiki, beş yıl fiyat artmayacak trendi” dedi.

Fiyatlar yüzde 50-75 düştü

50 bin liraya satılan evlerin iki yıl önceki fiyatının 100-150 bin lira olduğunu söyleyen Fikret İnan, Türk insanının artık ucuz fiyatla kaliteli konut sahibi olmak istediğini söyledi.

Bugüne kadar ‘Hiçbir zaman fiyatlar artacak’ demediğini belirten Fikret İnan, inşaat piyasasının da genel seçimlere kadar yatay bir seyir izleyeceğini belirtti. Bu yıl ve gelecek yıl inşaat piyasasında bir patlama ve canlanma beklemediğini kaydeden İnan şöyle konuştu:

Kaderimiz seçimlere bağlı

“İnşaat piyasasının kaderi seçimden çıkacak sonuçlara bağlı. Seçimden sonra tüketicilerin gelecek planlarını yapmaya uygun bir hükümet gelirse, belirsizlik çıkmazsa inşaat piyasası canlanır. Yoksa yatay seyir devam eder.”

Pahalı konut satanların ucuza dönmek için can attığını söyleyen Fikret İnan, “Ama yapamazlar. Çünkü zamanında çok pahalı konut sattılar. Fiyatları düşürdükleri an, eskiden konut sattıkları 5 bin müşteri kapılarına dayanır” diye konuştu.

Mucize, ucuz alımlarda

FiYapı’nın ucuz konut satmasının nedenini ucuz arsa ve ucuz malzeme ile açıklayan Fikret İnan, “Biz parayı arsa ve malzeme alırken kazanıyoruz.

Peşin para ile alım yaptığımızdan fiyatı rekor şekilde geri çekiyoruz. Böylece maliyetimiz azalıyor. Maliyet azılınca fiyatı düşük tutabiliyoruz” dedi. Buna rağmen ürettikleri konutları yüzde 30’a varan kârlarla sattıklarını belirten İnan, diğer inşaat firmalarının kazançları konusunda ise yorum yapmadı.

2

Haberin Devamı