Seyahat Ev konforunda ekonomik tatilin adresi: Mersin

Ev konforunda ekonomik tatilin adresi: Mersin

Paylaş
Ev konforunda ekonomik tatilin adresi: Mersin

Doğu Akdeniz'in en önemli turizm merkezi olarak nitelendirilen 321 kilometrelik sahil bandıyla dikkati çeken Mersin, tatilcilere ev konforunda ucuz tatil imkanı sunuyor

Kış aylarında büyük çoğunluğu boş kalan, yaz aylarında ise 2-3 ay doluluk yaşanan yaklaşık bine yakın sitedeki 90 bini aşkın ikinci konuttan önemli bir bölümü, ucuz tatil seçeneği araştıranların adeta buluşma noktası.

Haberin Devamı

Günlük olarak kiralanan ve haftalık isteyenler için ekstra indirim olanağı sunulduğu evlerde, buzdolabından bulaşık ve çamaşır makinesine kadar her türlü eşya bulunuyor. Denize yakınlık avantajına sahip 1 1’den 3 1’e kadar çok sayıda alternatifin sunulduğu tatil konutlarının günlük kirası ise 50 liradan başlıyor. Denize olan mesafesi ve içindeki eşyaların kalitesine göre, kirası 150 liraya kadar çıkabilen konutlar, kiralayanlara ev konforunda tatil imkanı veriyor.

Merkez Mezitli ilçesinden başlayıp, en batıdaki Anamur ilçesine kadar sahil bandında sıralanan evler arasında villalar da mevcut. Villa tipi konutlar özellikle Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesiyle Anamur ilçesinde yoğunluk kazandığı görülürken, günlük fiyatları ise 150 liradan başlıyor.
Hemen her kiralık tatil evinin yakınlarında lokantalardan alışveriş merkezlerine kadar birçok ihtiyacın karşılanabildiği tesislerin yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda, tatilini Mersin’de geçirmek isteyenler, yolculuğa sadece bavulları ile çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Daire tipi evler, fiyatları nedeniyle ekonomik tatil olanağı sağladığından daha çok tercih ediliyor.
Tatilini Mersin’de kiraladıkları yazlık evlerde geçirmek isteyenler deniz ve güneşin yanı sıra tarihi doku açısından son derece zengin olan bölgede farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan mekanları da görme imkanına sahip olabiliyor.

Almanya’da yaşayan ev sahiplerinden Menderes Özkavak, tatil sezonunun başlamasıyla evlerin ilgi görmeye başladığını kiralamak için arayanların taleplerine cevap veremez hale geldiğini söyledi.

Erdemli sahillerinde bulunan 8 dairesinden birinde kendisinin oturduğunu, diğer 7’sini ise kiraya verdiğini ifade eden Özkavak, "Benim gibi çok sayıda insan, buralardan yatırım amaçlı ev alıyor. Yılın bazı dönemlerinde ev sahibi oturduğu bu evler diğer dönemlerde de kirası ile gelir getiriyor" diye konuştu.

Evlerde konaklayan tatilcilerin de Mersin sahillerini çok sevdiğini dile getiren Özkavak, "Buraya bir kez gelen, o kadar memnun kalıyor ki, bir sonraki seneler için de peşinen anlaşma imzalıyor. Evleri temizleyip tekrar kiraya veriyoruz" dedi.

Haberin Devamı