Türkiye (Son Dakika) Ev sahibi evinde yakaladığı hırsızı öldürdü!

Ev sahibi evinde yakaladığı hırsızı öldürdü!

Paylaş
Ev sahibi evinde yakaladığı hırsızı öldürdü!

Adana'da iddiaya göre hırsızlık yapmak için girdiği evin sahibi tarafından av tüfeği ile vurulan Aytekin Akyol (20), olay yerinde öldü. Üzerinden kimlik çıkmayan asker kaçağı gencin 4 ay önce evlendiği 3 aylık hamile eşinin, telefonu üzerine kimliği ortaya çıktı

Almanya’da yaşayan Sezai Yakıt, merkez Seyhan İlçesi’nin Mıdık Mahallesi 11130 sokakta oturan kardeşi Hasan Yakıt’ı ziyarete geldi. İki kardeş dün saat 17.30 sıralarında dubleks evin üst katında televizyon izlerken, aşağı kattan sesler duyup hırsız girdiğinden şüphelenerek alt kata yöneldi. Sezai Yakıt yanına evdeki pompalı tüfeği de aldı. Aşağıya inen iki kardeş, bu sırada kapının önünde şüpheli ile yüz yüze geldi.

ÇEKMEK İSTEDİĞİ TABANCA DÜŞTÜ

Şüpheli belindeki tabancayı çekmek isterken kazağının koluna takılan silah, yere düştü. Aytekin Akyol’ın elindeki tabancayı fark eden Sezai Yakıt, tüfeği ateşleyerek kaçmaya çalışan şüpheliyi vurdu. Kapının önüne düşen şüpheli, elinde her kapıyı açmaya yarayan maymucuk denilen anahtarla can verdi.

KİMLİĞİ EŞİ ARAYINCA BELİRLENDİ

İlk incelemede, üzerinden kimlik çıkmayan cesedin kime ait olduğu araştırılırken, üzerindeki cep telefonu incelemeye alındı. Polis ekipleri telefondaki numaraları incelerken, rehberde ’Gülüm’ diye kayıtlı olan numara aradı. Telefonu açan polis, cesedin 4 aylık evli olan Aytekin Akyol’a ait, arayanın ise 3 aylık hamile eşi Makbule Akyol olduğunu belirledi. Eşinin öldüğünü polisten öğrenen Makbule Akyol, telefonda sinir krizleri geçirdi.

EMNİYETTE GERÇEĞİ İTİRAF ETTİ

Olay yerine gelen polis ekipleri Sezai ve Hasan Yakıt kardeşleri de gözaltına aldı. İddiaya göre eve girmek istediği öne sürülen şüpheliyi vuran Sezai Yakıt, kardeşi Hasan Yakıt’dan Almanya’ya geri dönmesi gerektiğini, olayı kendisinin üstlenmesini istedi. Bunun üzerine Hasan Yakıt, polis ekiplerine eve giren kişiyi kendisinin vurduğunu söyledi. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin zanlıların ellerinden aldığı iz araştırmasında, silahı Sezai Yakıt’ın ateşlediği belirlendi.

Cinayet Büro Amirliği’nde ifade veren Sezai Yakıt, "Silahı ben kullandım. İşadımıyım, işlerimin aksamaması için kardeşimden suçu üstlenmesini istedim. O da kabul etti" diyerek Aytekin Akyol’u öldürdüğünü söyledi.

ADLİYEYE ZIRHLI ARAÇLA GETİRİLDİLER

Sezai Yakıt ile kardeşi Hasan Yakıt, Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen iki kardeş, sağlık kontrolu için Adli Tıp Birimi ve adliyeye zırhlı araçla götürüldü. Olası bir saldırıya karşı geniş güvenlik önlemi alan polis, uzun namlulu silahlarla çevrede kuş uçurtmadı.

İZNE AYRILIP GERİ DÖNMEMİŞ

Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan Aytekin Akyol’ın cenazesi otopsiye alındı. Yakın atış sonucu göğsüne aldığı saçmalarla hayatını kaybettiği anlaşılan Aytekin Akyol’ın ’hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak’ suçlarından polis tarafından 5 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Vatani görevini yapmak için 6 ay önce Ankara’ya giden Akyol’ın, evlenmek amacıyla izne geldiği ve geri dönmediği belirlendi. Akyol hakkında ’izin tecavüzünden’ yakalanma kararı bulunduğu kaydedildi.

ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Hırsızlık yapmak isterken öldüğü ileri sürülen Aytekin Akyol’un eşinden boşanmış olan annesi Nurcan Uçak, gözyaşlarına boğuldu. Adli Tıp Kurumu’nda otopsinin tamamlanmasını beklerken yakınları tarafından güçlükle teselli edilen acılı anne, "Aytekin’im, ben bu acıya nasıl dayanacağım. Ben bu yükü nasıl kaldıracağım? Oraya çağırıp öldürdüler" diye feryat etti.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaklaşık 10 yıl önce eşi Nurcan Uçak’dan boşanıp ikinci evliliğini yapan baba Aydın Akyol oğlunun ölüM haberini yakınlarından aldı. Cenazeyi sonradan katılan baba Aydın Akyol, oğlunun ölümünde karanlık noktalar olduğunu ileri sürerek aydınlatılmasını istedi. Baba Aydın Akyol ile anne Nurcan Uçak, savcıya verdikleri ifadelerinde Sezai ve Hasan Yakıt kardeşlerden şikayetçi oldu.

Fatih KARAÇALI / DHA

3

Haberin Devamı