Gündem Ev sahibini balkona kilitleyip evi soydular

Ev sahibini balkona kilitleyip evi soydular

Paylaş
Ev sahibini balkona kilitleyip evi soydular

Nevşehir'de bir apartmanda 2 daireye girerek ziynet eşyası ve para çalan 2 kişi yakalandı

Hırsızlık, Merkez Güzelyurt Mahallesi’ndeki Gökçen Apartmanı'nda meydana geldi. Dün öğleden sonra apartmanda kimsenin bulunmadığı bir daireye kapı kilidinin göbeğini sökerek giren F.G (30) ve M.Y (27), evi dağıtarak buldukları ziynet eşyası, cep telefonu ve dövizi aldıktan sonra apartmanda bulunan diğer daireye geçti. Buraya da yine kilidin göbeğini sökerek giren hırsızlar, ev sahibinin balkonda olduğunu görünce balkon kapısını fark ettirmeden kilitledi.

Haberin Devamı

Sonrasında evi dağıtan 2 şüpheli değerli eşyaları alarak kaçtı. Durumu fark eden ev sahibi, polisi arayarak evinin soyulduğunu ve hırsızların Kocaçay mevkiine doğru kaçtığını bildirdi. Asayiş Büro Amirliği ekipleri, belirtilen yerde yaptıkları çalışmalar sonucunda bir BMW otomobili, şüphe üzerine durdurdu. Araçta ve sürücünün üzerinde yapılan aramada ziynet eşyaları ve para bulundu.

Şüpheli ekiplere, hırsızlığı bir arkadaşı ile birlikte yaptıklarını ve yakalanacağını anlayınca bir kese içinde bulunan ziynet eşyalarını da boş bir araziye attığını itiraf etti. Şüphelinin belirttiği yerde kese içindeki ziynet eşyaları bulundu. F.G.'nin verdiği eşgal üzerine diğer şüpheli M.Y. de 2- 3 saatlik bir aramanın ardından boş bir inşaattan çıkarken polis ekibi tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen iki şüpheli suçlarını itiraf etti. Şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramada değeri 15 bin lira değerinde döviz ve TL ile bir hasır bilezik, bir kolye, bir tam, 10 çeyrek, 2 yarım cumhuriyet altını, 3 cep telefonu, tornavida, şapka, eldiven gibi giysiler bulundu. Eşya ve paralar sahiplerine teslim edilirken, şüpheliler Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)