Ekonomi Ev sahipleri dikkat!..

Ev sahipleri dikkat!..

Paylaş
Ev sahipleri dikkat!..

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, kiracılara bankadan kira yatırmaları, ev sahiplerine de kira geliri beyan etmeleri için cep telefonu mesajı gönderdiklerini söyledi

KÜMESE KAZ KONULACAK

Haberin Devamı

İstanbul Vergi Dairesi, kira vergisini artırmak için ‘kümese yeni kaz koyma’ operasyonu başlatıyor. Başkan Mehmet Koç, İstanbul’da şu anda 300 bin gayrimenkul sermaye iradı (kira geliri) mükellefi bulunduğunu belirterek, “Bunu 400 bine çıkaracağız. Bu, kümese yeni kaz koyma projesidir” dedi. Mehmet Koç, gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, uygulamayla ilgili bilgi verdi.

100 BİN KİŞİYE MESAJ

Koç, kira geliri alındığı ancak beyannamesi bulunmadığı tespit edilen gayrimenkuller için 100 bin cep telefonu mesajı ve elektronik posta (e-posta) göndermeye başladıklarını bildirdi. Mesajlarda ev sahiplerinden 2009 yılı kira gelirlerini 25 Mart’a kadar beyan etmeleri, kiracılardan ise kiralarını bankaya yatırmaları isteniyor. Aksi takdirde bu kişilerin vergi incelemesine alınacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

LÜSK SİTELER HEDEFTE

Açıklamada ayrıca, kira gelirinin banka aracılığı dışında herhangi bir yöntemle tahsil edildiğinin anlaşılması halinde, hem ev sahibi hem kiracı adına kira tutarının yüzde 5’i oranında özel usulsüzlük cezası kesileceği belirtildi. Koç, yeni dönemde Kartal Samandıra’daki bir evin kira gelirine yoğunlaşmaktansa, Uphill Court veya Avrupa Konutları gibi lüks sitelere eğildiklerini ifade etti.

2009’U VERMEK YETERLİ

Mehmet Koç, mektup ve mesaj gönderdikleri kişilere ‘Vergiye gönüllü uyum projesi kapsamına alınmış bulunmaktasınız’ dediklerini belirterek şöyle konuştu: “Burada hedefimiz 2009 kira gelirini beyan edenler değil, bunun dışında kalanlar... Bu, bir bakıma ’2009’u verirsen geçmişle ilgili bir işlem yapmayacağım’ anlamına geliyor. Böylelikle incelemeye geçtiğimizde hedef kitlemizi daraltacağız.”