Ekonomi Ev temizliğine kendi giderek başladı, şimdi 10 bin müşterisi var

Ev temizliğine kendi giderek başladı, şimdi 10 bin müşterisi var

Paylaş
Ev temizliğine kendi giderek başladı, şimdi 10 bin müşterisi var

Mutlubiev'i kuran 25 yaşındaki Tayga Baltacıoğlu, "Ben bu işe kendi başıma 50'nin üzerinde evin temizliği yaparak başladım. Şimdi ise 10 bine yakın müşteriye hizmet veren bir şirketiz" dedi

Online olarak bir çok eve ve ofise temizlik hizmeti sunan Mutlubiev 3'üncü yaşını kutluyor. Yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren şirket, 2017 cirosunu 10 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor. 2014 yılı ağustos ayında kurulan temizlik şirketi ev ve ofislere temizlik hizmeti arayanlar için internet üzerinden hizmet sağlıyor.

MÜŞTERİ ALDIĞI HİZMETTEN MEMNUN

Sisteme kayıtlı 150’den fazla temizlik profesyoneli ile 10 bini aşkın eve ve ofise hizmet veren şirket, aylık yüzde 60’lık bir performans ile her geçen gün büyümeye devam ediyor. Hizmet alan her on kişiden yedisi aynı hizmeti yeniden talep ediyor.

Mutlubiev'i kuran 25 yaşındaki Tayga Baltacıoğlu, başarı hikayesini CNNTürk'e anlattı. Genç girişimci, "Ben bu işe kendi başıma 50'nin üzerinde evin temizliği yaparak başladım. Şimdi ise 10 bine yakın müşteriye hizmet veren bir şirketiz" dedi.

Mutlubiev'i kuran 25 yaşındaki Tayga Baltacıoğlu Mutlubirevi nasıl kurmaya karar verdiğini şöyel anlatıyor: "Aslında Mutlubiev'i kurma fikri tamamen kendi yaşadığım bir deneyim doğrultusunda ortaya çıktı. Günlük hayatımda karşılaştığım problemlere çözüm odaklı yaklaşan biriyim. 7 yıldır bizimle beraber olan ve evimizde çalışan yardımcımız ayrıldığında gerçekten çok zorlandık. Evin başı resmen boş kaldı diyebilirim. Hem annem için hem de evimizin genel düzeni için gerçekten zorlu bir süreç oldu. Günümüzde hem evinizin düzenine uygun hem de güvenebileceğiniz birini bulmak hiç kolay değil. Ama dünyanın neresine giderseniz gidin, ev düzeni ve temizliği insanların en önem verdiği şeylerden biri. Aslında evinizi ve hayatınızı hiç tanımadığınız insanlara emanet ediyorsunuz. Ama servisten memnun kalınca, evde bir düzen oturunca, aldığınız temizlik hizmeti hayatınızın önemli bir parçası haline geliyor. Türkiye'de bu açıktan yola çıkarak, temizlik hizmetini online bir platforma taşıdık. Dünya her geçen gün kendini teknoloji ile daha da iç içe geçmiş bir yer haline geliyor. Mutlubiev online temizlik servisi konusunda öncü bir girişim. Biz Mutlubiev olarak temizlik servisini internet üzerinden satıyoruz ama asıl önemli olan temizliği güven ile beraber satıyoruz."

2017 CİRO HEDEFİ 10 MİLYON TL

Her geçen gün kurumsal olarak büyüyen ve 410 bin TL’lik ikinci yatırımını yapan şirket, 5 milyon 410 bin TL’lik bir değerlemeye ulaştı. 2016 yıl sonu ciro hedefi 4.5 milyon TL olması bekleniyor. 2017 yılında ise bu rakamın 10 milyon TL olması hedefleniyor.

KADINLARA İSTİHDAM ALANI AÇIYOR

Kişiye özel ve müşteriye uygun bir hizmet sunan Mutlubiev bünyesinde çalışmaya başlayan kadınlar, topluma kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Ayda ortalama 16 ev temizleyen çalışanlar esnek çalışma saatleriyle kendilerine de zaman ayırabiliyor.

DÜNYA PAZARINDA YER ALMAK İSTİYOR

İstanbul’un ardından Bodrum’da hizmet vermeye başlayan şirket, yakın gelecekte ki hedefi Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılıp ulusal bir marka olmak. 2018 yılı içinde ise Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya ve İsrail gibi ülkelere yayılmak istiyor.

Haberin Devamı